Filme pe care le ÎNŢELEG doar oamenii DEŞTEPŢI

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/02/2015, 11:11
Filme pe care le ÎNŢELEG doar oamenii DEŞTEPŢI

Filmele nu sunt doar pentru relaxare, ci şi pentru informare. Vezi 5 filme pe care le înţeleg doar oamenii deştepţi.

„Good Will Hunting”

„Good Will Hunting” spune povestea unui tânăr foarte inteligent, care s-a născut într-o familie săracă şi este nevoit să lucreze ca băiat de serviciu la prestigioasa Universitate MIT. În timpul liber, îi place să bea bere şi să rezolve ecuaţii matematice. Fiind un geniu, Will este frământat de multe probleme existenţiale, însă dragostea pentru o femeie şi ajutorul unui psiholog bun, interpretat de Robin Williams, reuşesc să îl ducă pe calea cea bună.

„Micul Tate”

„Micul Tate” este primul film regizat de Jodie Foster şi spune povestea unui băiat de 8 ani, cu un potenţial extraordinar. Jodie Foster interpretează şi rolul mamei lui Tate, care încearcă să găsească o cale prin care fiul ei să aibă o copilărie obişnuită, dar în acelaşi timp să se dezvolte la adevăratul lui potenţial.

„Amadeus”

„Amadeus” este considerat o capodoperă cinematografică, ce a primit nu mai puţin de opt premii Oscar. Filmul prezintă ultimii ani din viaţa compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, din perspectiva lui Salieri.

„O minte sclipitoare”

„O minte sclipitoare” a câştigat patru premii Oscar şi spune povestea geniului în matematică John Forbes Nash. Acesta face o descoperire în tinereţe care i-ar putea aduce afirmarea internaţională, însă o boală incurabilă îi dă peste cap planurile.

„Legenda lui 1900”

„Legenda lui 1900” spune povestea unui copil găsit şi crescut pe un vas, care nu a pus niciodată piciorul pe uscat. Reuşeşte să devină cunoscut în toată lumea, însă succesul său nu îl ajută să se desprindă de vasul pe care a crescut.

Sursă: www.unica.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×