Proiecţia unui film premiat la Cannes, oprită la Muzeul Ţăranului Român! „Ţăranul nu este homosexual”

Filon Stan   
în Video
05/02/2018, 15:27
Proiecţia unui film premiat la Cannes, oprită la Muzeul Ţăranului Român! „Ţăranul nu este homosexual”

Proiecţia unui film care a câştigat marelui premiu al juriului la Cannes 2017 a fost întreruptă la Muzeul Ţăranului Român de un grup de creştin-ortodocşi. Oamenii şi-au motivat gestul motivând că filmul este despre homosexuali, iar „ţăranul român este creştin ortodox”!

Mai mulţi oameni cu icoane în mâini au început să cânte „Mântuieşte Doamne, poporul tău!” şi Imnul României în timpul difuzării filmului „120 de Bătăi pe Minut”, care rula, duminică seară, la Muzeul Ţăranului Român. Credincioşii au urcat pe scenă cu pancarte cu mesaje precum „România nu e Sodoma şi Gomora” şi „Hey Soros, leave them kids alone”.

Proiecţia filmului 120 de bătăi pe minut, întreruptă de un grup de creştin-ortodocşi

În sala de cinema şi-a făcut apariţia şi Poliţia. Oamenii care au întrerupt filmul spun că „un film cu acest subiect este inadmisibil să fie proiectat” la MŢR, pentru că „este un film despre homosexuali”, iar „ţăranul român e creştin ortodox”. Oamenii spun că nu reprezintă nicio asociaţie, ci sunt membri ai poporului român.

„120 de bătăi pe minut” este câştigătorul marelui premiu al juriului la Cannes 2017. Filmul prezintă acţiunile organizaţiei civice ACT UP din Franţa anilor 90 şi activismul acesteia privind accesul persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament, despre conştientizare, despre iubire şi moarte.
 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×