Fiica lui Adrian Păunescu, mesaj dur după ce Mircea Beuran a fost reținut: ”Țară-cătușă, îmi vine să urlu”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 11:40
Fiica lui Adrian Păunescu, mesaj dur după ce Mircea Beuran a fost reținut: ”Țară-cătușă, îmi vine să urlu”
Fiica lui Adrian Păunescu i-a luat apărarea medicului Mircea Beuran. Sursa foto: Hepta.ro

După ce chirurgul Mircea Beuran a fost reținut fiind acuzat de luare de mită, foarte multă lume a început să-i ia apărarea printre care și fiica poetului Adrian Păunescu. Ana-Maria Păunescu susține că l-a cunoscut și îl cunoaște pe medic, dar nu cred nimic din cele petrecute în ultima vreme.

Ana-Maria Păunescu îi ia apărarea lui Mircea Beuran după ce a fost arestat

Fiica poetului și omului politic Adrian Păunescu, Ana-Maria, a răbufnit imediat ce medicul Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca din București a fost pus sub acuzare de judecătorii de la Tribunalul București. Fata actorului a scris un mesaj dur pe o rețea de socializare în care a precizat că țara noastră merge din rău în mai rău.

„Mă uit la știrile în regim de breaking news, care anunță, cu spectacol și cu cătușe zdrăngănitoare, o nouă arestare care va ține pagina întâi a ziarelor (care ziare?): Mircea Beuran, profesorul Mircea Beuran este arestat pentru 24 de ore pentru luare de mită.

E 13 februarie, anul nici nu mai contează, pentru că mergem din rău în mai rău. Zece mii de euro spun că ar fi luat medicul, pentru scoaterea grabnică la concurs a unui post râvnit de x, y, z. Apoi se spune că «plata» s-ar fi făcut numai pentru ca Beuran să-l propună pe respectivul pentru funcție.

Oricum ar fi, se întâmpla acum vreun an și jumătate. Brusc, «victima», dătătorul de mită, întâmplător medic tânăr, probabil cu o răvășitoare carieră înainte și-napoi, și-a amintit de bănuții săi, prost investiți, și a mers la DNA.

Instituția, cu experiențe destule din anii ce s-au scurs, a procedat la arestarea preventivă a acestui pericol public. Nicio noapte în libertate nu mai putea petrece un om atât de periculos!”, și-a început fiica poetului mesajul acid de pe pagina de Facebook.

Fiica lui Adrian Păunescu despre Mircea Beuran: ”Îl cunosc”

În continuare Ana-Maria Păunescu a mărturisit că îl cunoaște de foarte mulți ani pe medicul Mircea Beuran și a povestit cum a salvat numeroase vieți printre care și pe cea a bunicului ei. Fiica regretatului poet român susține că oamenii operați de chirurgul de la Floreasca sunt persoane norocoase.

Ana-Maria a mai scris că oamenii care au ajuns pe mâna lui Beuran nu erau veniți pe pile. Tot Mircea Beuran este medicul l-a convins pe tatăl ei să vină la spital și să interneze. „ Și nu cred că internarea a fost zadarnică. A fost doar tardivă. Din încrederea pe care o avea în profesorul Beuran au pornit, în orice caz, șansa și drumul (curmat de destine și neputințe) spre vindecare, spre mai bine.

Eu l-am cunoscut pe Mircea Beuran. Îl cunosc pe Mircea Beuran. L-am văzut zilnic la televizor în perioada în care cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație ținea prima știre. L-au plimbat la audieri, l-au încolțit, l-au dat afară din funcții.

Miniștri de ocazie, oameni de ocazie, bieți pacienți de ocazie. Tot mai obosit și albit de umilințe. Nu fusese în sala de operație când a început incendiul, nu aruncase criminal cu spirt în foc pentru a se juca de-a scânteia pe trupul unui om, nici măcar nu fusese autorul moral al unei tragice erori.

Și, totuși, știrile titrau: «Beuran a dat foc unei paciente». Și azi îl cunosc pe Mircea Beuran. La fel cum mereu îl voi „cunoaște” pe Șerban Brădișteanu, altă victimă a sistemelor politice fără rușine. 

Mircea Beuran chiar a resuscitat părticele ale acestei Românii care se stinge, cu fiecare adiere. La ușa biroului său, de la Floreasca, la care am stat și eu, de mână cu oameni dragi, de mai multe ori, totdeauna era coadă. De pe la 7 dimineața. Coadă pentru prelungirea unui destin care tremura în fața bolii.

Îi primea pe toți, le explica proceduri și variante de tratament. 10.000 euro, atât se spune că ar fi mita. O mită pentru care, înțeleg, există doar „dovada” unui denunț. Și, totuși, măsura luată nu-i deloc bâjbâită.

După ore de audieri, după declarații semnate, parafate, procurorii au decis că inculpatul nu mai poate sta în libertate nici măcar până a doua zi. Pericol. Izolare. Carantină pentru Mircea Beuran.

Probabil cea mai tristă și infertilă „gardă” din viața sa. Urmează judecarea cererii de arestare pentru 30 de zile. Sper ca mâine – orice ar însemna mâine… – să nu mai fie valabile rândurile mele. I-au pus cătușe pe mâinile salvatoare.

Așa arată și țara noastră: „Cătușe pe tâmple”, vorba poetului, cătușe pe mâini de chirurgi, cătușe pe inimi, cătușe pe lacrimă. Țară-cătușă, îmi vine să urlu!”, a continuat Ana-Maria mesajul de pe rețeaua de socializare.

Mejaul integral poate fi citit pe pagina de Facebook a fiicei lui Adrian Păunescu, Ana-Maria Păunescu. Vezi AICI!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×