Fetiţa din România care a impresionat China. La doar 7 anişori a cucerit inimile asiaticilor

Ionuţ Cataramă   
în Monden
21/10/2017, 20:31
Fetiţa din România care a impresionat China. La doar 7 anişori a cucerit inimile asiaticilor GALERIE FOTO

O fetiţă de şapte ani, fiica unor români, face furori în China: a cucerit inimile asiaticilor cu vocea ei, dublată de uşurinţa cu care cântă în chineză. Încurajată de părinţi, Siena a participat la multe concursuri de televiziune pentru oameni talentaţi şi a ajuns în finale.

Siena Vuşcan este fiica unor profesori din Cluj-Napoca şi s-a născut în Statele Unite, dar la mai puţin de trei ani a ajuns împreună cu părinţii în Asia.

Încurajată de părinţi, Siena a participat la multe concursuri de televiziune pentru oameni talentaţi şi a ajuns în finale unde a cucerit inimile asiaticilor cu vocea ei, dublată de uşurinţa cu care cântă în chineză.

Într-un interviu acordat Secţiei de limbă română a postului de Radio China International, Siena, care este cunoscută în China cu numele de scenă Xiè Nà, a vorbit împreună cu mama sa, Sonia Vuşcan, despre experienţa ei în China, care a început la vârsta de trei ani.

În primul rând aş vrea să ne spuneţi cum este în China, cum se întâmplă să ajungeţi mici vedete în China.

Sonia: Este o poveste extraordinară şi aproape imposibil de înţeles şi de perceput. La început a fost aşa o poveste de moment. Eram în India când, prima oară, soţul meu şi tatăl Sienei mi-a menţionat China şi m-am agăţat de posibilitatea asta ca de un colac de salvare, aflându-mă în cea mai frumoasă şi totuşi dificilă situaţie, aceea de a fi mamă pentru a doua oară. Şi asta în China, unde toate lucrurile se întâmplă altfel decât la mama acasă, cum oricărei proaspete mămici sau viitoare mămici i-ar plăcea să fie. Aşa că pentru mine, China a fost ca o poveste frumoasă care se va întâmpla în viitor şi pentru care merită să depăşesc dificilele momente şi să pot să experimentez în viitor.

Aţi ajuns în China pe când Siene avea mai puţin de trei ani. Practic ea a început să vorbească chineza de la primii paşi.

Sonia: Nu, nu … Siena a început să vorbească chineza în primul ei an de şcoală. Ea a plecat în clasa I ca un copilaş proaspăt sosit în China, deoarece la început a fost foarte speriată cumva de toată schimbarea din viaţa ei. Însă, odată ajunsă la şcoală, cu ajutorul profesorilor şi al colegilor, foarte-foarte repede a reuşit să asimileze limba, fiind nevoită să se integreze în grupul prietenilor ei şi să facă parte din jocurile lor.

Întregul interviul îl puteţi citi AICI

Fetiţa a a ajuns să vorbească limba chineză ca localnicii şi chiar să dea lecţii părinţilor.

Deşi s-a născut în străinătate şi locuieşte departe de România, Siena vorbeşte limpede şi româneşte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×