Feribot în derivă pe Marea Baltică, în urma unei explozii! La bord sunt sute de oameni!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/10/2018, 20:36
Feribot în derivă pe Marea Baltică, în urma unei explozii! La bord sunt sute de oameni!
Un feribot pluteste in deriva pe Marea Baltica, dupa o explozie in sala motoarelor!

Un feribot cu sute de persoane la bord plutește în derivă pe Marea Baltică, după o explozie care a avut loc în sala motoarelor! Momentan, situația este sub control, iar pasagerii nu sunt evacuați de pe feribotul Regina Seaways!

Feribotul a transmis un semnal de alertă la ora 10.45 GMT (13.45, ora României), iar armata lituaniană a trimis un elicopter spre navă. Alte două aparate de zbor sunt pregătite să intervină, a transmis un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene lituaniene. Feribotul circulă între portul german Kiel şi Klaipeda, Lituania, având la bord 335 de pasageri şi membri ai echipajului.

Feribotul aflat în derivă aparține unei companii daneze

Feribotul aparține companiei maritime daneză DFDS, care a comunicat că este vorba despre o defecţiune la motor, precizând că nava pluteşte în prezent derivă în Marea Baltică. Din cauza defecţiunii, la bordul navei Regina Seaways a apărut fum, astfel că sistemul de stingere a incendiilor s-a declanşat în sala motoarelor.

Reprezentanții companiei daneze au precizat că amploarea daunelor nu este încă stabilită, dar nu este necesară evacuarea, deoarece ”situaţia este sub control”.

Citește și Peste 200 de morți în urma scufundării unui feribot în Lacul Victoria

Citește și Paranormal. Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Regina Seaways este un feribot de persoane, construit în Italia în anul 2010, are 199 de metri lungime și 26 de metri lățime și poate atinge viteza de 22 de noduri! Feribotul poate transporta 1000 de oameni și 600 de autoturisme!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×