Femeile din această ţară au voie, din nou, să cumpere alcool!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/01/2018, 11:43
Femeile din această ţară au voie, din nou, să cumpere alcool!

Doamnele din Sri Lanka au undă verde la alcool! Executivul a abolit, în această săptămână, o lege de 39 de ani, care le interzicea femeilor să cumpere alcool sau să fie angajate în locuri în care se vând sau se fabrică băuturile alcoolice, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe, conform AFP. Măsura a fost însă criticată de preşedintele Maithripala Sirisena, care a cerut să fie anulată.

Abolirea legii din 1979 se încadrează în lupta împotriva discriminării sexuale în textele de lege, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Finanţe, Ali Hassen. „Ideea este să se restaureze neutralitatea”, a precizat el.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Femeile din Sri Lanka au voie din nou să cumpere alcool!

Guvernul a mai hotărât ca barurile să poată rămâne deschise până la ore târzii. Potrivit bbc.com, preşedintele Maithripala Sirisena a declarat însă că i-a cerut guvernului să renunţe la reformă. El a precizat că a aflat de noile măsuri din presă.

În Sri Lanka este în continuare interzisă vânzarea de alcool către membri ai poliţiei sau ai forţelor armate. În ultimele luni, Sri Lanka a decis mărirea taxelor deja ridicate pentru băuturile tari, însă a micşorat preţul vinului şi pe cel al berii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×