ULUITOR! Locul în care FEMEILE măritate au voie să facă SEX cu mai mulţi masculi, iar bărbaţii sînt SCLAVII lor! Cum ARATĂ! Galerie FOTO

Ionuţ Cataramă   
în Monden
03/09/2016, 00:10
ULUITOR! Locul în care FEMEILE măritate au voie să facă SEX cu mai mulţi masculi, iar bărbaţii sînt SCLAVII lor! Cum ARATĂ! Galerie FOTO GALERIE FOTO

Locul în care FEMEILE au dreptul să aibă mai mulţi parteneri sexuali, iar bărbaţii sînt SCLAVII lor! Galerie FOTO ULUITOARE

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI

Un fotoreprotaj realizat recent de fotoreporterul Henrietta Butler ridică vălul asupra stilului de viaţă al nomazilor din Sahara. Străinii i-au numit în derâdere „tuaregi”, după un străvechi termen arab, „twareg”, care înseamnă „cei abandonaţi de zei”, cu siguranţă o aluzie la traiul dur din inima celui mai mare deşert al planetei. Ei îşi spun simplu „imashaghen”, în traducere, „oamenii liberi”.

De secole, triburile tuaregilor traversează deşertul Sahara, uneori conduse de un orb care se foloseşte de simţul acut al mirosului pentru a-şi ghida oamenii pe o cărare sigură ce evită nisipurile mişcătoare sau izvoarele otrăvite. Bărbaţii tuareg sunt cunoscuţi şi ca “oamenii albaştri ai Saharei”, pentru că vopseaua albastră a eşarfelor pe care le poartă se transferă pe chipul lor, ceea ce le dă un aer misterios. Indiferent de religia pe care au adoptat-o de-a lungul timpului, libertatea şi traiul nomad au fost păstrate cu sfinţenie de tuaregi.

Femeilor li se permite să aibă multipli parteneri sexuali, rămân stăpâne pe proprietăţile pe care le deţin la divorţ şi dacă ajung soacre, sunt pur şi simplu venerate de ginerii lor, care nu îndrăznesc să mănânce în aceeaşi încăpere cu ele. De altfel, drepturile femeilor au fost tot timpul respectate chiar în perioade în care legile europene inspirate de Dreptul roman îngrădeau libertăţile acestora. Majoritatea triburilor de tuaregi susţin că sunt descendenţi ai reginei Tin Hinan, care a trăit în secolul al lV-lea.

În prezent, tuaregii sunt convertiţi la Islam, după ce au fost creştinaţi pe timpul romanilor. În mod surprinzător, chiar dacă au aderat la Islam nu sunt acceptaţi de toată lumea musulmană, tocmai pentru respectul arătat femeilor. În cazul tuaregilor, bărbaţii sunt cei care îşi acoperă faţa şi nu femeile, iar explicaţia oferită fotoreproterului occidental Henrietta Butler de un înţelept al tribului este cât se poate de simplă: „Femeile sunt frumoase. Vrem să le vedem feţele”.

Femeile tuareg sunt consultate cu privire la toate hotărârile luate pentru bunăstarea comunităţii şi au parte de libertăţi de neimaginat în lumea musulmană. Unei fete tuareg i se permite să aibă cât de mulţi iubiţi doreşte, cu condiţia să respecte regulile stricte ale intimităţii, care guvernează viaţa triburilor nomade.

Adică, bărbatul o poate vizita în cortul său doar după căderea nopţii şi trebuie să plece la răsărit. Femeile tuareg nu sunt forţate să se căsătorească, nu există căsătorii aranjate şi nici limite de vârstă impuse.

Băieţii tuareg încep să-şi acopere capul din adolescenţă. Unii spun însă că vălul purtat de bărbaţi este foarte practic pentru a se feri de Soarele arzător şi de nisipul purtat de vânt. O altă explicaţie este că eşarfa purtată pe cap îi protejează de spiritele rele care ies prin gura oamenilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×