FBI a realizat profilul lui Gheorghe Dincă. Ce spun specialiștii americani despre criminalul din Caracal

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 16:58
FBI a realizat profilul lui Gheorghe Dincă. Ce spun specialiștii americani despre criminalul din Caracal
FBI a realizat profilul lui Gheorghe Dincă, Sursa foto: obsvervator.ro

Ancheta în cazul Caracal, tragedie care a șocat și revoltat întreaga opinie publică din țara noastră, este departe de a se fi încheiat. Ba mai mult, autoritățile române au solicitat ajutorul agenților Biroului Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii (FBI), iar aceștia au creat profilul lui Gheorghe Dincă, după o expertiză ce a durat două zile.

Criminaliștii FBI au creat profilul lui Gheorghe Dincă

Mai concret, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 1, criminaliștii de peste ocean au petrecut ore întregi analizând  înregistrări cu inculpatul, atât din timpul percheziţiilor efectuate în casa sa din Caracal, cât și de la momentul reconstituirii celor două crime pe care susține că le-a comis. Totodată, specialiștii FBI l-au audiat pe monstrul din Caracal în cursul săptămânii trecute, lucru confirmat de avocatul Claudiu Lascoschi.

Cei de la FBI sunt specializați pe criminali în serie. Ar avea aceeași valoare juridică la fel ca examinarea făcută de specialistul de la IGPR.Ei au mai multe experiență în astfel de cazuri, fiindcă la ei sunt mai multe. Analiza e făcută în baza unei comisii rogatorii. Din moment ce există făcută, ea poate fi atașată la dosarul cauzei”, a declarat acesta la România TV.

Gheorghe Dincă va fi supus unei expertize psihiatrice. Sursa foto: news.ro
Gheorghe Dincă va fi supus unei expertize psihiatrice. Sursa foto: news.ro

Gheorghe Dincă, adus la INML pentru expertiza psihiatrică

Marți dimineață, Gheorghe Dincă a fost adus la sediul Institutului Național de Medicină Legală, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. La capătul acestei proceduri, oamenii legii vor stabili dacă fostul mecanic auto de 66 de ani are sau nu discernământ.

De altfel, în trecut bărbatul a fost internat pe secţia de psihiatrie a spitalului din Slatina și diagnosticat cu „tulburări organice de personalitate şi de comportament datorită unei boli, vătămări şi disfuncţii cerebrale”. În cazul în care specialiștii vor ajunge la concluzia că acesta nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor cumplite, Dincă va scăpa de închisoare, urmând să fie internat într-o secție de psihiatrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×