Farmacistul Ștefan Mărgulescu te învață cum să folosești corect masca de protecție! VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 15:01
Farmacistul Ștefan Mărgulescu te învață cum să folosești corect masca de protecție! VIDEO
Farmacistul Ștefan Mărgulescu ne învață cum să aplicăm corect masca de protecție. Sursa foto: pinterest.ro

În plină epidemie de coronavirus, soluția ideală este să petreci cât mai mult timp cu putință la domiciliu, pentru că numai așa poți diminua riscul de îmbolnăvire, protejându-ți atât propria sănătate, cât și pe cea a familiei și prietenilor. Dacă totuși nu poți amâna anumite deplasări, din diverse motive, cum ar fi cumpărăturile sau un loc de muncă ce nu-ți permite să lucrezi de acasă, asigură-te că ți-ai luat toate măsurile de protecție înainte de a părăsi locuința.

Cum să folosești corect masca de protecție

Din întreg „arsenalul” de care ai nevoie în această perioadă nu trebuie să lipsească masca de protecție, pentru că se poate dovedi extrem de utilă în momentul în care intri în contact cu persoane infectate cu noul virus. Trebuie, însă, să o folosești corect, așa că farmacistul Ștefan Mărgulescu îți sare în ajutor și îți explică în cel mai recent tutorial al său cum să procedezi pentru a ține boala la distanță.

Concret, masca trebuie purtată cu partea albă către gură și nas, astfel încât să acopere întreaga față și să poată fi îndepărtată cu ușurință. Totodată, potrivit specialistului, trebuie să ținem seama și de cele trei straturi din care aceasta este realizată.

Cât de bine ne pot proteja măștile? Explicațiile specialistului de la London School of Hygiene and Tropical Medicine

Chiar dacă măștile de protecție au devenit un accesoriu indispensabil în această perioadă, când omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria sa, nu putem să nu ne întrebăm dacă reușesc să țină virusul la distanță cu adevărat. Ei bine, Shunmay Yeung, medic în cadrul London School of Hygiene and Tropical Medicine, a încercat să lămurească pentru BBC aceste aspecte.

Unul dintre motivele pentru care oamenii poartă măşti este impresia de siguranţă pe care le-o oferă acestea. Dar virusul nu pluteşte în aer. Deci nu ne protejează împotriva virusului, pentru că acesta nu e acolo. Probabil o să fie pe mâna mea, pentru că am dat mâna cu cineva infectat şi eu l-am transmis, l-am dus pe propria mea faţă. Dacă vă aflaţi într-un loc în care toţi poartă măşti şi tu nu, atunci poţi să te simţi vulnerabil. Dar, logic, dacă nu eşti aproape de oameni care tuşesc şi strănută, atunci nu e nevoie să porţi mască.

Virusul intră în corp prin membranele mucoase, prin ochi, nas sau gură şi se transmite de la persoană la persoană când ne atingem ochii, nasul sau gura sau dacă inhalăm stropii rezultaţi atunci când cineva strănută sau tuşeşte în apropierea noastră. Cel mai bun mod de a ne proteja împotriva coronavirusului şi a altor infecţii respiratorii este o igienă corectă a mâinilor.

Una dintre problemele provocate de oamenii care poartă măşti sau îşi fac stocuri de măşti de protecţie deşi nu au nevoie de ele este aceea că nu vor fi suficiente măşti acolo unde chiar e nevoie de ele. Marea majoritate a oamenilor nu e predispusă infectării cu noul coronavirus, pentru cei mai mulţi va fi ca o răceală minoră, cei mai în vârstă şi cei care suferă de alte afecţiuni sunt cei mai expuşi. Nu trebuie să vă panicaţi şi să mergeţi să cumpăraţi măşti de protecţie”, a explicat specialistul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×