Fără adeverințe de vechime la pensionare? Anunț oficial al Casei de Pensii / UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 11:02
Fără adeverințe de vechime la pensionare? Anunț oficial al Casei de Pensii / UPDATE GALERIE FOTO
Schimbare pentru cei care ies la pensie. Sursa foto - hepta.ro

Fără adeverințe de vechime la pensionare?! Aceasta ar fi noutatea anului 2020. Casa Naţională de Pensii Publice şi casele teritoriale de pensii s-ar fi conformat astfel ordinului ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

UPDATE: Casa Națională de Pensii a transmis un punct de vedere cu privire la informația publicată în presă, conform căreia nu ar mai fi nevoie de adeverințe de vechime la pensionare.

„Precizăm, în acest context, că Ordinul nr. 1783/2019 al ministrului muncii și protecției sociale are în vedere vizualizarea informațiilor din REVISAL și nu utilizarea unor date cu rol de document care să înlocuiască adeverințele prevăzute de legea pensiilor”, au spus reprezentanții CNPP, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Casa de Pensii susține, astfel, că nu este adevărată informația conform căreia” persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obțină de la angajatori și să depună la dosar adeverințele care dovedesc vechimea în muncă„.


STIRE INITIALĂ / Fără adeverințe de vechime la pensionare!

Aceasta a transmis ca toate persoanele aflate în prag de pensionare să nu mai fie nevoite să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care le dovedesc vechimea în câmpul muncii.

Vă readucem aminte că ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale 1.783/2019 este un act administrativ intern. Concret, acesta nu are nevoie de publicare în Monitorul Oficial, drept pentru care data intrării în vigoare este cea menţionată în document, respectiv 1 ianuarie 2020, scrie avocatnet.ro.

Anunț oficial al Casei de Pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens. Potrivit ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii (CNPP) au din 1 ianuarie acces direct în REVISAL.

Aici există o bază de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.

„Astăzi (12 decembrie 2019 – n.r.) am cerut redactarea şi am şi semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii.   

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe,

Sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a scris ministrul Muncii pe o rețea de socializare.

„Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL”, arată ministrul citat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×