Familie întreagă ucisă de raiduri aeriene rusești în Siria. Cinci civili au fost uciși

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 12:37
Familie întreagă ucisă de raiduri aeriene rusești în Siria. Cinci civili au fost uciși
Familie întreagă ucisă de raiduri aeriene rusești în Siria.

Un nou raid aerian făcut de armata rusă în Siria a ucis și cinci civili! Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) susține că cel puțin cinci civili au fost uciși, printre care și un bărbat, soția sa și cele două fetițe ale lor, în raidul aerian efectuat într-un sat din nord-vestul Siriei, afectat de noi violenţe.

Familie întreagă ucisă de raiduri aeriene rusești în Siria

“Un avion rus a efectuat după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă un raid deasupra satului Bala situat în vestul provinciei Alep, omorând cinci civili, între care trei copii”, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

“Un bărbat, soţia sa şi cele două fiice ale acestora sunt printre victime”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, scrie Agerpres.

58 de luptători pro-regim şi 67 de jihadişti au murit în urma atacurilor aeriene ruse

OSDO, care are o vastă reţea de surse în Siria identifică autorii raidurilor începând de la tipul de avion folosit, locul atacului, planuri de zbor şi muniţia folosită.

Raidurile aeriene reluate miercuri de armata rusă au ucis 28 de civili, între care opt copii, în timp ce 58 de luptători pro-regim şi 67 de jihadişti au murit în confruntări, potrivit OSDO.

În acelaşi timp, nouă civili au fost ucişi şi 30 răniţi de rachete lansate de jihadişti în district ale oraşului Alep, sub controlul regimului sirian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×