Familia lui Leo Iorga, mesaj emoționant despre iubirea artistului pentru muzică: „Prima întrebare după anestezie era ‘Când pot să cânt?`”

Familia lui Leo Iorga, mesaj emoționant despre iubirea artistului pentru muzică: „Prima întrebare după anestezie era ‘Când pot să cânt?`”
Mesajul familiei Leo Iorga. Ultimele amintiri alături de marele artist *foto: facebook

Familia lui Leo Iorga a făcut mai multe precizări într-un comunicat emis presei despre ultimele momente din viața fostului solist de la Compact. Cântărețul și-a arătat tot timpul dragostea pentru muzică și, indiferent de starea lui de sănătate, a vrut să cânte.

Familia lui Leo Iorga, despre dragostea artistului pentru muzică, în ciuda stării de sănătate

Familia artistului a rememorat felul în care Leo Iorga s-a luptat cu boala: „’După ani şi ani’ în care s-a luptat cu boala, vocea inconfundabilă a lui Leo a tăcut. De data asta, definitiv. Boala l-a învins, deşi de aproape 9 ani s-a ‘luat la trântă’ cu ea. Uneori a reuşit s-o împingă de lângă el, spunându-i şi spunându-şi ‘Eu mai am de cântat’. Şi a urcat din nou pe scenă. Alteori boala a fost mai puternică decât el şi doar împreună cu aceia care l-au iubit şi i-au fost alături a putut-o înlătura, pentru o vreme, din calea lui”, se arată într-un comnunicat semnat de familia artistului.

 „În 2011, după ce Leo a fost supus operaţiei pentru extirparea tumorii la plămân, prima întrebare a lui adresată medicului, când şi-a revenit din anestezie, a fost: ‘Când pot să cânt?’. Şi după şase luni a urcat pe scenă – locul drag lui, unde publicul îl aştepta. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân, apoi metastaze osoase”, mai arată în sursa citată.

Copiii lui Leo Iorga, amintiri despre tatăl lor

Copiii lui Leo Iorga își amintesc că nimic nu l-a ținut departe de scenă pe artist, în ciuda numeroaselor sale intervenții chirurgicale: „Cât mă va ţine Dumnezeu pe pământ vreau să cânt”, spunea Leo. „Şi aşa a făcut. Nu l-a interesat că urcă pe scenă sprijinit în cârjă, nici că trebuie să stea pe scaun când cântă. El a trăit, în ultimii ani, pentru muzică şi pentru publicul care îl iubea şi pe care îl iubea. Acum vocea lui a tăcut…Drum bun printre îngeri, Leo! Acum le poţi cânta şi lor”, au spus Eduard şi Paul Iorga.

Trupul neînsufleţit al artistului Leo Iorga va fi depus luni, 4 noiembrie, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), iar înmormântarea va avea loc marţi, 5 noiembrie, la cimitirul Bellu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×