Întâmplare halucinantă, într-un spital din Cluj! Bărbat găsit mort pe holul spitalului, după ce a fost dat dispărut

Raluca Ogaru   
în Reality show
06/03/2018, 15:18
Întâmplare halucinantă, într-un spital din Cluj! Bărbat găsit mort pe holul spitalului, după ce a fost dat dispărut GALERIE FOTO

”Mi se pare incredibil că în România anului 2018 să poţi să mori în spital şi să nu fi găsit timp aproape de 24 de ore, mai ales în condiţiile în care dispariţia ta a fost anunţată, iar  pacientul a fost căutat de două ori, de două ori s-a întors spitalul cu susul în jos, şi tot nu fost găsit. Asta pentru ca după 12 ore, familia să fie sunată că pacientul e mort pe scările spitalului”, a declarant Oana, nepoata bărbatului decedat, săptămâna trecută, pe 21 februarie, la Clinica Medicală 2 din Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au susţinut că de fapt bărbatul era internat la secţia clinică Medicală III.

Bărbatul de 55 de ani era internat în salonul 12 la Secţia Medicală 2. Cei doi colegi de salon au povestit familiei, că în ziua de 21 februarie, acesta, având o stare de sănătate stabilă, simţindu-se bine, a luat prânzul, iar apoi a ieşit pe culoar. Se întâmpla în jurul orelor 13 -14. Deputatul Emanuel Ungureanu, încercând să reconstituie cele întâmplate, a găsit că din acest culoar pornesc nu mai puţin de 5 rânduri de scări toate cu acces liber: ”E un adevărat labirint aici. Orice bolnav confuz ieşit de sub anestezie poate să se rătăcească pe aceste scări”. 

Sora pacientului şi-a făcut griji că acesta nu-i răspunde la telefon şi în jurul orei 16.30 a venit la spital. Bărbatul dispăruse de ore bune, dar niciun cadru medical nu observase. La insistenţe mamei, asistentele şi infirmierele au început să-l caute. Peste circa o oră e alertată poliţia. Cu această ocazie, spitalul este din nou căutat.

„Mamei i s-a cerut în jurul orei 20.00 cardul de sănătate pentru externarea pacientului, deşi el dispăruse în jurul orei 13. Mama a refuzat şi le-a zis: „căutaţi-l încă o dată, poate e mort în spital”. I s-a spus că nu e aici, să meargă acasă cu o atitudine complet agresivă, cu ameninţări cu amenzi de zeci de milioane de lei. Familia a plecat, dar a continuat căutările pe străzile adiacente, în parcul central”, povesteşte Oana. 

A doua zi, fiul bărbatului s-a întors să-şi caute tatăl. A fost la farmaciile din zone să ceară filmările de pe camerele video. Spitalul nu are nicio cameră de supraveghere. În jurul orei 10.00, a fot anunţat că tatăl era mort.

„A fost anunţat că tatăl său murise cu o zi înainte. Se afla pe scările spitalului pe care a fost căutat. Nimeni nu ştia de moartea lui”, povesteşte Oana.

Scuza pentru faptul că nu a fost găsit a fost că pe unul dintre cele 5 rânduri de scări nu a fost căutat „deoarece acele scări sunt străbătute numai de studenţii care merg spre amfiteatru, deci acolo nu s-a căutat”. Bărbatul a fost găsit în fund, pe scări, cu o sticlă de apă lângă el.

Sursa: Adevarul.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×