Facebook testează o interfață nouă care îi va ține pe utilizatori și mai mult în rețea

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 10:45
Facebook testează o interfață nouă care îi va ține pe utilizatori și mai mult în rețea
Facebook testează o interfață nouă. Sursa foto: courrierinternational.com

Gigantul Facebook face tot ce poate pentru ca utilizatorii să rămână cât mai mult timp pe rețeaua de socializare, așa că testează acum o interfață nouă, cu noi feed-uri care îi vor atrage pe membrii platformei de socializare ca un magnet!

Facebook testează o interfață nouă

Cele două feed-uri nu sunt de fapt noi, ci era destul de greu de ajuns la ele, însă inginerii Facebook le vor scoate în evidență, în așa fel încât utilizatorul să le poată accesa mult mai ușor.

Așadar, Facebook testează o versiune a aplicației în care fluxul algoritmic nu este singura opțiune ușor accesibilă utilizatorilor. Lânga feed-ul actual, mai exista unul pentru cele mai recente postări și unul pentru postările deja văzute.

Feed-urile nu sunt noi, dar sunt în prezent mai greu de accesat

Interfața nouă, testată de Facebook, se bazează pe tab-uri. Există trei tab-uri care facilitează accesul, după preferință, la cele trei tipuri de fluxuri: cel stabilit de algoritm, cel în care postările sunt ordonate invers cronologic și cel în care apar toate postările văzute.

În cazul în care modificarea va fi implementată în versiunea publică a aplicației, utilizatorii vor descoperi trei opțiuni de sortare rapidă a News Feed-ului, numite Most Relevant, Most Recent și Already Seen.

Facebook speră că, având acces rapid la aceste tipuri de sortare a conținutului, utilizatorii vor petrece mai mult timp în cadrul rețelei.

Așa cum am spus mai sus, niciunul dintre feed-urile alternative nu reprezintă elemente noi. Ele există în forme diferite, dar erau mai greu de accesat.

Sortarea invers cronologică poate fi și acum folosită, existând în cadrul tab-ului More al aplicației mobile și în coloana din dreapta a site-ului.

La fel, pentru postările deja văzute există o pagină specială, cunoscută însă de foarte puțini utilizatori. Cu aducerea în față a celor două pagini, veți avea șanse reale să întârziați la muncă, să vă ardeți mâncarea sau chiar să vă uitați copiii la școală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×