Explozie la televiziune! Autoritățile din Grecia sunt în alertă

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
17/12/2018, 11:01
Explozie la televiziune! Autoritățile din Grecia sunt în alertă GALERIE FOTO
Explozie la televiziune! Autoritățile din Grecia sunt în alertă

S-au scurs momente de teroare la sediul televiziunii Skai TV din Atena, capitala Greciei, după ce o bombă a explodat! În această dimineață, a fost detonat un dispozitiv, iar jurnaliștii și autoritățile au intrat în alertă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, titrează Reuters, însă, sunt pagube materiale semnificative  – șase etaje au fost afectate. Într-una dintre postările făcute pe Twitter, un jurnalist de la Skai TV a dezvăluit cât de puternică a fost deflagrația.

Tot pe rețelele de socializare, internauții vorbesc despre un act de terorism, însă, deocamdată, autoritățile elene nu s-au pronunțat în legătură cu acest lucru. Skai este unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia și face parte dintr-un grup media care include un post radio și care este afiliat cotidianului “Kathimerini”.

Explozie la sediul unei televiziuni din Grecia

Leonidas, un internaut, a dezvăluit într-o postare făcută pe pagina sa de Twitter că înainte cu câteva minute de explozia de la sediul postului de televiziune Skai TV au existat apeluri telefonice care au avertizat ca zona să fie evacuată. Deflagrația a avut loc la ora locală 02:35.

“Pagubele materiale sunt mari la aproape toate etajele, cele mai afectate fiind al treilea și al patrulea, unde sunt localizate birourile angajaților”, se arată într-un comunicat dat de poliția din Atena.

Tot în zorii acestei dimineți, alte două televiziuni din Grecia, Zougla.gr și ANT1, au anunțat că au primit la ora locală 1:45 amenință cu bombă, spunând  totodată că o deflagrație se va produce în următoarele 45 de minute la postul de televiziune Skai TV.

“Apelantul a dat un interval de 45 de minute și a spus de trei ori că «de data aceasta nu e o amenințare falsă»”, a precizat Zougla.

Poliția a intervenit și a evacuat personalul înainte ca vreo explozie să aibă loc, relatează EuroNews. Ministrul grec pentru protecție civică, Olga Gerovassili, a declarat că atacul a vizat democrația.

“Democrația, cu toate acestea, este protejată și nu va fi amenințată”, a declarat aceasta.

Autoritățile au mai informat că dispozitivul conținea aproximativ 5 kilograme de material explozibil și a fost plasat pe o alee în apropierea clădirii.

Până la momentul transmiterii acestor informații, acțiunea nu a fost revendicată de niciun grup terorist. Poliția antitero din Grecia a preluat cazul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×