Explozie într-un bloc din Slatina. Doi bătrâni au suferit arsuri, iar locatarii clădirii au fost evacuați

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 10:14
Explozie într-un bloc din Slatina. Doi bătrâni au suferit arsuri, iar locatarii clădirii au fost evacuați
La intervenție au participat 30 de pompieri/ Foto: ISU Olt - Facebook)

O explozie urmată de un incendiu a afectat o garsonieră dintre-un bloc din Slatina, explozie cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze la centrala termică, transmite Mediafax. Doi bătrâni care locuiau acolo au suferit arsuri de gradul doi, iar o vecină a acestora a fost dusă la spital cu probleme respiratorii.

Trei persoane internate

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului şi suspiciune de fractură la membrul superior stâng şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital. Ulterior, un echipaj SAJ a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Peste 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea incediului provocat de către explozie.

Autoritățile locale au hotărât evacuarea clădirii până când va fi făcută o expertiză  de către Inspectoratul de Stat în Construcții a celor 20 de garsoniere din bloc pentru a se stabili dacă acestea mai pot fi locuite în condiții de siguranță.

În cele 20 de garsoniere, locuiesc 83 de persoane care vor primi avea cazarea asigurată de către primăria Slatina până la finalizarea expertizei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×