S-au privit în ochi timp de 10 minute! Efectele au fost ca cele asociate consumului de LSD

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
27/12/2017, 16:51
S-au privit în ochi timp de 10 minute! Efectele au fost ca cele asociate consumului de LSD

Unii oameni au probleme serioase atunci când trebuie să privească pe cineva în ochi. Un experiment făcut în Italia a pus oameni faţă în faţă şi i-a obligat să se privească fix în ochi timp de zece minute. Rezultatele i-au bulversat pe cercetători!

Un grup de 20 de persoane au acceptat să participe la studiul italianului Giovanni Caputo, de la Universitatea din Urbino. Acesta le-a cerut voluntarilor să stea faţă în faţă, la o distanţă de 1 metru una de cealaltă, şi să se privească ochi în ochi pentru 10 minute. În urma acestei experienţe, starea de conştiinţă a tuturor participanţilor la studiu s-a alterat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Experiment! S-au privit 10 minute în ochi, apoi au început halucinaţiile

Aceştia au trăit experienţe ciudate în afara corpului, au avut halucinaţii cu monştri, cu rudele lor şi cu propriul chip pe care începeau să îl vadă în locul chipului persoanei pe care o priveau în ochi.

„Descrierile participantilor au fost despre deformări ale feţei partenerului; vedeau feţele părinţilor decedaţi sau încă în viaţă; vedeau chipuri arhetipale de femei bătrâne, copii sau portretul unui strămoş; vedeau feţe de animale, cum ar fi pisica sau un leu şi chiar animale fantastice, precum monştri”, a declarat Giovanni Caputo.

cercetătorul a ajuns la concluzia că oamenii care au participat la eveniment au avut parte de „simptome disociative”. Disocierea este un termen folosit în psihologie pentru a descrie o întreagă gamă de experienţe psihologice care fac o persoană să se simtă detaşată de ceea ce este în jurul său: pierderea memoriei, a vedea totul în culori distorsionate, sau a simţi că lumea nu este reală, pot fi provocate de abuz sau traumă, uneori şi de experienţe plăcute; de asemenea, droguri ca LSD-ul, alcoolul sau ketamina provoaca astfel de stări. În urma studiului psihologului italian s-a demonstrat că şi  privitul ochi în ochi ne poate face să trăim aceste experienţe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×