EXIT-POLL referendum pentru familie, ora 12.00: ce votează românii

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 14:52
EXIT-POLL referendum pentru familie, ora 12.00: ce votează românii
Exit-poll ora 12.00: ce au votat românii la referendum

Potrivit unui exit-poll realizat online de către DC NEWS, până duminică la ora 12.00, românii au tendințe de vot foarte clare, în ceea ce privește referedumul pentru familie. Mai exact, cei mai mulți sunt pentru legea modificată prin referendum, însă prezența la vot nu ajută deloc la validarea acestui proces electoral. Vă reaminim că pentru a se valida votul din aceste zile, este necesar să se prezinte la vot minimum 30% din populația înscrisă pe listele electorale permanente.

EXIT-POLL referendum pentru familie, ora 12.00

Pe larg, 49,76% dintre cei care au participat la chestionarul realizat online au răspuns DA, adică nu mai puțin de 34.617 de persoane. De cealaltă parte, 8,65 de procente nu au fost de acord cu modificarea Constituției, și au răspuns NU, adică 6.017 persoane, în timp ce 41,58% dintre cei care au participat au spus că NU votează. Întrebarea la care a trebuit să se răspundă a fost  ”Cum votați la referendum?”.

Exit-poll ora 12.00: ce au votat românii la referendum
Oată datele EXIT-POLL ora 11.00

Referendumul pentru familie desfășurat în aceste zile are drept scop schimbarea Constituției, în sensul de a redefini căsătoria de la sintagma ”comuniune între soți” la cea de ”comuniune între un bărbat și o femeie”. Până acum, s-a înregistrat o prezență extraordinar de scăzută la vot, nu mai mult de 7,24% dintre alegătorii înscriși pe listele peramenente au votat până duminică la ora 10.00, potrivit datelor BEC.

Până când se mai poate vota și când vom avea primul EXIT-POLL oficial

SOndajul realizat online nu este unul oficial, dar el poate surprinde parțial părerea românilor care astăzi ar putea să se mai prezinte la vot. Urnele s-au deschis în această dimineață la ora 7.00, la fel ca și sâmbătă, și se vor închide la ora 21.00, duminică seară, atunci când vom avea și primele EXIT-POLL-uri ofiaciale.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×