Exerciţiu militar fără precedent la uşa liderului suprem Kim Jong-Un! Trump a trimis avioane invizibile!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stirea zilei
04/12/2017, 11:20
Exerciţiu militar fără precedent la uşa liderului suprem Kim Jong-Un! Trump a trimis avioane invizibile!

Manevre militare americane fără precedent, chiar lângă Coreea de Nord! Phenianul a reacţionat imediat şi a spus că este o „provocare totală”! Exerciţiul denumit “Vigilant Ace”, la care participă SUA şi Coreea de Sud, iau parte aproximativ 230 de avioane, între care avioane stealth F-22 Raptor, şi zeci de mii de militari. Desfăşurarea de forţă  a început luni dimineaţă şi urmează să dureze cinci zile, potrivit forţelor aeriene ale Coreei de Sud citate de Agerpres.

Chiar dacă este vorba de manevre regulate, ediţia din acest an diferă prin dimensiune şi intensitate faţă de precedentele, cu scopul de a exercita o presiune militară la adresa Phenianului, care săptămâna trecută a efectuat un tir cu rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15, notează Yonhap.

Exerciţiu militar fără precedent la uşa lui Kim Jong-Un

Pentru aceste exerciţii, SUA au mobilizat şase avioane “invizibile” F-22 Raptor, nedetectabile de sistemul antiaerian nord-coreean, capabile să atingă o viteză de 2.756 km/oră. Este pentru prima oară când la astfel de exerciţii participă simultan şase F-22 Raptor americane în Peninsula Coreeană, conform agenţiei de presă de la Seul.

În plus, şase avioane “invizibile” ultramoderne F-35A vor participa la aceste exerciţii şi câteva avioane F-35B staţionate în Japonia vor survola Coreea de Sud. Un grup de bombardiere strategice americane B-1B Lancer va fi trimis cu această ocazie în Peninsula Coreeană pentru a efectua exerciţii de bombardare, la fel şi şase avioane de război electronic EA-18G, precum şi 10 avioane de luptă F-15C şi încă 10 avioane F-16, conform Yonhap.

În cursul acestor exerciţii, forţele aeriene ale celor două ţări se vor antrena să intercepteze avioane nord-coreene deasupra Coreei de Sud şi să se infiltreze în spaţiul aerian nord-coreean în caz de urgenţă pentru a lovi ţinte nucleare şi balistice, cum ar fi dispozitivul de tractare şi lansare TEL.

Sunt prevăzute şi exerciţii de lovire cu precizie a lansatoarelor de rachete multiple din Coreea de Nord şi de prevenire a infiltrării comandourilor nord-coreene pe mare. Coreea de Nord a denunţat dinainte aceste aplicaţii, acuzând administraţia preşedintelui american Donald Trump că „doreşte război nuclear cu orice preţ”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×