Evaluarea Națională se modifică! La ce materii vor da elevii examen!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/07/2018, 17:37
Evaluarea Națională se modifică! La ce materii vor da elevii examen!
Evaluare Nationala va suporta modificari

Ministerul Educatiei a anunțat că Evaluarea Națională se modifică! Mai exact, aceasta va fi susținută și la o limbă străină, informatică și științe de către elevii care au terminat acum clasa a V-a.

”În baza prevederilor art. 361 alin. (3) lit. b din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, Evaluarea Nationala organizata la finalul clasei a VIII-a se va desfasura in conformitate cu prevederile art. 74 alin. 5 din Legea nr. 1/2011, mentionata mai sus, incepand cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018”.

Citește și Când se afișează rezultatele la contestațiile de la Evaluarea Națională 2018 

Citeşte şi Fiica Adrianei Iliescu a susținut prima probă a examenului de evaluare națională! ”Baricadată” în școală! 

Examenul de Evaluare Națională se modifică

În ceea ce priveste portofoliul educational, definit de Legea Educatiei ca „elementul central al evaluarii invatarii” si drept „cartea de identitate educationala a elevului”, Ministerul Educatiei a spus urmatoarele:
”Portofoliul educational al elevului va deveni operational, prin luarea in considerare la admiterea in invatamantul liceal sau in invatamantul profesional, incepand cu anul scolar 2021 – 2022, mai exact cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018.
In acest scop, la nivelul MEN [Ministerul Educatiei Nationale – n.red.] s-a constituit un grup de lucru care va elabora, pana la sfarsitul anului scolar 2018-2019, un model de portofoliu educational de care sa beneficieze toti elevii care fac parte din sistemul de invatamant romanesc”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×