Euro revine spre 4,46 lei, pe fondul creşterii plasamentelor străine în active româneşti

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
28/07/2016, 13:30
Euro revine spre 4,46 lei, pe fondul creşterii plasamentelor străine în active româneşti

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4615 lei/euro, în scădere uşoară faţă de valoarea din şedinţa precedentă, în contextul creşterii rulajelor, ceea ce sugerează o cerere mai mare pentru plasamente în active româneşti, spun analiştii. Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4687 lei/euro.

„Lichiditatea destul de ridicată (mai ales pentru lunile de vară) sugerează că mişcarea ar fi fost ghidată de ordine mai mari, posibil legate de evoluţiile pozitive din piaţa de obligaţiuni”, arată un raport al ING, publicat joi.

Analiştii observă că leul şi-a revenit mai puternic decât alte monede emergente după deprecierea suferită în ultima parte aa lunii iunie, după referendum,ul din Marea Britanie privind ieşirea din UE.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Protestatarul cu piciorul găurit, infectat cu bacterie clostridium!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.