Cursul valutar a explodat, înainte de aprobarea „Revoluţiei Fiscale”! Cu cât cumperi un euro!

Filon Stan  
înCele mai citite
08/11/2017, 13:21
Cursul valutar a explodat, înainte de aprobarea „Revoluţiei Fiscale”! Cu cât cumperi un euro!

Moneda Euro a atins marţi cotaţia de 4,63477 lei pe piaţa interbancară, cel mai mare din iulie 2012 până în prezent, chiar înainte de şedinţa de Guvern unde urmează să fie aprobate măsurile economice propuse de alianţa PSD-ALDE şi puternic contestate de sindicate şi chiar de preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Ciprian Dascălu, economist şef al ING Bank România, a declarat pentru AGERPRES, că piaţa a reacţionat după comentariile băncii centrale care a spus că va permite o volatilitate mai mare pe curs şi una mai redusă de ratele de dobândă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Euro a depăşit 4,6 lei. „Toată chestia e să credem că pieţele funcţionează”

Guvernatorul a explicat marţi că există trei variabile care nu pot fi „ţinute” concomitent: rezerva, cursul şi dobânzile. România a făcut o combinaţie între acestea, în sensul că nu a ţinut nici la rezervă, pentru că acesta a fost mult peste ceea ce este definit ca fiind optim. În ceea ce priveşte dobânzile, Mugur Isărescu a spus că rata de politică monetară trebuie să aibă mult mai multă semnificaţie, că România este mult mai bine pregătită şi cu un grad de euroizare mult mai scăzut.

„Ceva trebuie să se mişte mai mult şi acesta nu poate să fie decât cursul, în sus sau în jos. Să nu luaţi asta că e doar pe o singură direcţie. Piaţa îl plimbă, nu aţi văzut cum e şi cu euro/dolar? Ba e 1,20, ba e 1,10. E şi mai inteligent să faci aşa ceva. Toată chestia e să credem că pieţele funcţionează”, a explicat şeful băncii centrale.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×