Eugen Teodorovici renunţă la candidatura la alegerile prezidenţiale: “Sper ca marţi să încheiem discuţia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 08:35
Eugen Teodorovici renunţă la candidatura la alegerile prezidenţiale: “Sper ca marţi să încheiem discuţia
Eugen Teodorovici s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto: capital.ro

Eugen Teodorovici a luat o decizie care pentru mulți dintre membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat poate părea surprinzătoare. Mai exact, actualul ministru al Finanțelor Publice și-a anunțat retragerea candidaturii pentru alegerile prezidențiale din iarna acestui an.

Eugen Teodorovici nu mai vrea să candideze la prezidențiale

Într-un interviu acordat recent, oficialul susține că așteaptă cu nerăbdare Comitetul Executiv de marți, 23 iulie, pentru a pune punct discuțiilor referitoare la cel care va reprezenta formațiunea politică de guvernământ în acest scrutin prezidențial.

Marţi este CEx. Marţi, dacă se doreşte sau cine mai doreşte, îşi menţine sau nu dorinţa de a candida. Că e doamna prim-ministru, că e doamna primar general, că sunt alţi candidaţi, că sunt eu sau cine este acolo sau alţii care nu şi-au manifestat dorinţa poate, îşi prezintă, îşi susţin şi se votează în CEx şi se încheie discuţia. (…) Va fi simplu. (…) Sper ca marţi să încheiem discuţia. (…) Acum, că o să fie colegi poate nemulţumiţi şi dacă vor decide să continue mai departe, în afara partidului, o astfel de discuţie va fi în afara partidului” , a declarat Eugen Teodorovici pentru Antena 3.

Gabriela Firea este hotărâtă să candideze la alegerile prezidențiale din 2019.Sursa foto: adevarul.ro
Gabriela Firea este hotărâtă să candideze la alegerile prezidențiale din 2019.Sursa foto: adevarul.ro

Fifor, Pleșoianu și Șerban Nicolae rămân în cursa pentru Cotroceni

Odată cu retragerea  lui Eugen Teodorovici, în cursa pentru a deveni candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019 au mai rămas secretarul general Mihai Fifor, Liviu Pleșoianu, dar și Șerban Nicolae.

Nu este exclusă, însă, nici varianta Gabriela Firea, mai ales că primarul Capitalei s-a arătat dispus negocierilor privind o eventuală candidatură a sa, cu condiția să aibă susținere totală atât din partea ALDE, cât și din partea PRO România, formațiune politică aflată sub conducerea fostului premier Victor Ponta.

„Aș candida la prezidențiale în condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către colegii de la ALDE și de către fostul nostru coleg Victor Ponta de la Pro România, dacă aș fi considerată cea mai bună soluție pentru centru-stânga. Atunci aș putea să fiu și eu măsurată, analizată. Eu nu am vrut să se spună că îmi e teamă, că sunt încremenită în proiect, că doresc să îmi conserv procentele de la Capitală”, a dezvăluit Gabriela Firea.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×