Eugen Nicolicea (PSD) încasează o pensie imensă pentru că a luptat la Revoluția din 1989

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 11:46
Eugen Nicolicea (PSD) încasează o pensie imensă pentru că a luptat la Revoluția din 1989 GALERIE FOTO
Eugen Nicolicea (PSD) încasează o pensie imensă pentru că a luptat la Revoluția din 1989

În vârstă de 62 de ani, Eugen Nicolicea (PSD) încasează o pensie imensă pentru că a luptat la Revoluția din 1989. În fiecare lună în contul vicepreședintelui Camerei Deputaților intră aproape 2.500 de lei, pe lângă salariul pe care îl are. Politicianul a fost înlocuit în funcția de președinte al Comisiei juridice cu deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici în urmă cu mai bine de două luni.

Informațiile privind pensia pe care o are de la stat în calitate de „luptător cu rol determinant” din timpul Revoluției care a zguduit România în urmă cu 29 de ani au ieșit la iveală după ce s-a aflat un alt secret din viața lui. Eugen Nicolicea a rămas repetent la prima facultate absolvită la Timisoara, respectiv: Facultatea de Automatizări, unde a intrat în ’76. Ulterior, el s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Spiru Haret, filiala din Drobeta-Turnu Severin, programul fiind de învățământ la distanță.

Eugen Nicolicea (PSD) are o pensie imensă pentru că a luptat la Revoluția din 1989

An de an, Eugen Nicolicea primește de la stat o indemnizație de aproape 23.000 de lei în calitate de „luptător cu rol determinant” în timpul Revoluției din ’89, potrivit recorder.ro. În cererea pe care a depus-o ca să obțină certificatul de revolutionar, parlamentarul a susținut că a luptat împotriva comunismului la Turnu Severin. Culmea este că în acea perioadă el era angajat al unei intreprinderi din București, așa cum se vede în CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților.

Contactat de jurnaliștii de la recorder.ro, Eugen Nicolicea nu a răspuns nici la telefon, nici la mesaje în legătură cu acest subiect. Singurele declarații despre pensia imensă pe care o încasează din bani publicia fost dată în urmă cu trei ani. „Dacă vă interesează, aflați că au existat niște fotografii făcute de Securitate, iar eu sunt fotografiat acolo unde sunt. Unii au avut activitate înainte de 15 decembrie 1989, iar eu mă număr printre ei. Nu stau acum să mai comentez, puteți afla din dosar”, a declarat Eugen Nicolicea pentru ziarul „Adevărul” într-un interviu acordat în 2015.

Eugen Nicolicea, în timpul unei întâlniri oficiale

Titlul pe care politicianul îl are a fost introdus în lege în urmă cu patru ani cu scopul de a elimina impostorii din rândul adevăraților revoluționari. Acesta urma să fie dat doar celor care s-au luptat cu forțele de prepresiune ale regimului comunist și au ocupat „obiective de importanță vitală” în orașe în care au avut loc incidente înainte de fuga lui Nicolae Ceaușeascu, respectiv: Timișoasa, București, Sibiu sau Cluj-Napoca. Potrivit informațiilor autorităților, au fost aleși aproape 3.000 de „luptători determinați”, care au avut un rol decisiv la înlăturarea regimului comunist, cel puțin la nivel teoretic. Printre aceștia se numără și Eugen Nicolicea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×