Este OFICIAL! Mașinile diesel au fost interzise! Cât timp mai poți circula cu mașina ta

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
30/06/2018, 16:54
Este OFICIAL! Mașinile diesel au fost interzise! Cât timp mai poți circula cu mașina ta

Este OFICIAL! Mașinile diesel au fost interzise! Cât timp mai poți circula cu mașina ta – O mare parte dintre statele europene, printre care și România, riscă să fie sancționat de către Uniunea Europeană (UE) pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe, potrivit b1.ro.

Din cele nouă state fac parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie și România.

Sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.

 

”Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, a explicat directorul tehnic RAR, Cristian Bucur, decizia radicală a Comisiei.

 Germania aplică deja măsuri drastice

Tribunalul administrativ federal din Germania a decis deja că primăriile a două oraşe germane pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel. Așadar, măsura s-ar putea extinde din clipă în clipă și în alte țări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×