Eroul din Gara Breaza, premiat de CFR! A evitat o tragedie care putea să facă sute de victime

Filon Stan   
în Hotnews
05/11/2017, 00:02
Eroul din Gara Breaza, premiat de CFR! A evitat o tragedie care putea să facă sute de victime

A evitat o tragedie, iar acum este premiat! Impiegatul de mişcare care a oprit în Prahova trenul încărcat cu nitrat de amoniu, după ce a observat că dintr-un vagon iese fum, va fi premiat de CFR.

Potrivit CFR Infrastructură, impiegatul de mişcare din staţia Comarnic Ilie Şerban a oprit trenul de marfă format din 26 de vagoane încărcate cu nitrat de amoniu, după ce a observat o degajare de fum când trenul tranzita staţia. Nitratul de amoniu este o substanţă care provoca explozii devastatoare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Eroul din Gara Breaza lucrează pentru CFR din anul 1992

„La trecerea trenului prin staţia Comarnic am observat o degajare de fum la un boghiu. Am luat imediat legătura cu mecanicul, prin staţie şi i-am spus să oprească trenul. Garnitura s-a oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina, în apropiere de halta Breaza. După ce a verificat trenul, mecanicul mi-a confirmat degajarea de fum. Am pus imediat mâna pe telefon şi am sunat la 112, apoi mi-am anunţat şefii ierarhici”, a spus angajatul CFR.

„Ilie Şerban, impiegat de mişcare din anul 1992, va fi premiat de CFR SA, conform prevederilor CCM, pentru îndeplinirea cu maximă responsabilitate şi la timp a sarcinilor de serviciu”,  mai precizează CFR Infrastructură.

Un vagon al unui tren încărcat cu nitrat de amoniu a luat foc, marţi, fiind oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina pentru intervenţia ISU. Zeci de persoane au fost evacuate, iar după câteva ore incendiul a fost lichidat. Pompierii din Prahova au stabilit că trenul marfar încărcat cu nitrat de amoniu a luat foc din cauza unor scântei de la saboţii prin frânare, care au aprins podeaua din lemn.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×