Elveţia este recunoscută pe plan mondial pentru imparţialitatea ei, pentru băncile cu renume mondial, dar şi pentru caşcavalul elveţian şi ciocolata fină. Pe lângă acestea, însă, sunt multe lucruri care fac din această ţară una specială.
Elveţia se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, estimându-se că există 3,4 milioane de arme la o populaţie de aproximativ 8 milioane de oameni. Totuşi, în ciuda numărului mare de arme de foc, violenţele armate de pe stradă sunt extrem de rare în Elveţia. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.
Elveţia, o ţară cu bacşiş interzis şi amenzi personalizate
Elveţienii îşi pot asigura inclusiv chiuveta sau wc-ul, dar au nevoie şi de un fel de vignetă pe care să o arate poliţistului, în cazul în care sunt traşi pe dreapta. Unele clădiri de apartamente din oraşele elveţiene obligă proprietarii să achiziţioneze exact acelaşi model de preş pentru casa scării, iar numele copiilor trebuie să se afle pe o listă de nume aprobate.
Doar în Elveţia poţi vedea oameni cu coşuri de cumpărături pline de alimente într-un magazin de parfumuri, de exemplu, deoarece oamenii se pot plimba cu acelaşi cărucior de cumpărături în tot mall-ul. Clădirile de apartamente care includ uscătorii au un program strict de utilizare a acestora pentru fiecare apartament. Fiecare primeşte un anumit interval orar din timpul săptămânii în care îşi poate spăla şi usca rufele. Tot în clădirile de apartamente, orele de linişte sunt considerate sfinte. Pentru cei care nu respectă această regula, vecinii au grijă să cheme poliţia!
Sărbătorile de Paşte sunt cele mai importante, astfel că totul, în afară de benzinării, este închis de vineri până luni în timpul sărbătorilor. În luna august, aproape totul în Elveţia este închis. Elveţienii au între 4 şi 5 săptămâni de vacanţă pe an şi îşi iau mare parte din aceasta în luna august. Magazinele alimentare au secţiuni speciale pentru produsele din carne de cal, dintre care cele mai exclusiviste sunt marcate ca produse în Statele Unite ale Americii.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Majoritatea caselor şi a clădirilor de apartamente includ buncăre pentru bombardamente, folosite mai ales ca spaţii de depozitare. Cei care doresc să cumpere o casă în Elveţia sunt obligaţi prin lege să achiziţioneze şi un astfel de buncăr. Ocupaţia persoanelor apare în cartea de telefon, imediat după numele acestora.
Bacşişurile nu sunt acceptate în majoritatea restaurantelor, iar cele care le acceptă, acceptă doar sume extrem de mici… cam cât pentru o cafea. Amenzile rutiere, cum ar fi cele pentru depăşirea vitezei legale, sunt calculate în funcţie de venitul individului care a încălcat legea.