Un miliardar îşi lansează maşina în spaţiu pentru un miliard de ani!

Filon Stan   
în Galerie foto
07/12/2017, 11:45
Un miliardar îşi lansează maşina în spaţiu pentru un miliard de ani! GALERIE FOTO

Elon Musk, fondatorul şi proprietarul SpaceX, vrea să-şi trimită în spaţiul îndepărtat maşina sa Tesla roşie decapotabilă la bordul noii sale rachete de mare capacitate „Falcon Heavy”, al cărei prim zbor către Marte este prevăzut să aibă loc cel mai devreme în ianuarie anul viitor, relatează AFP. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Mulţi s-au întrebat dacă miliardarul a fost serios când a vorbit despre această intenţie vinerea trecută, într-un tweet care menţiona că prima încărcătură la bordul lui Falcon Heavy va fi „maşina sa roşie decapotabilă care va difuza Space Oddity”, hitul lui David Bowie, celebrul cântăreţ britanic care a murit în 2016.

Elon Musk îşi trimite maşina în spaţiu! Tesla decapotabilă se va deplasa într-o buclă nesfârşită 

„Destinaţia este orbita lui Marte. Maşina va rămâne în spaţiul îndepărtat un miliard de ani dacă nu va exploda în timpul lansării”, adăuga el. Informaţia, care a fost iniţial dezminţită de Elon Musk însuşi, care a spus că a glumit, a fost confirmată miercuri pentru AFP.

„Pot să vă confirm sub acoperirea anonimatului că este adevărat că decapotabila se va afla la bord”, a declarat pentru AFP un responsabil al SpaceX. Astronomul Phil Plait, care a discutat direct cu Elon Musk, a scris pe blogul său că acesta intenţionează să lanseze Tesla sa decapotabilă pe o orbită eliptică care o va face să se deplaseze de pe orbita lui Marte pe cea a Pământului într-o buclă nesfârşită, de unde şi „miliardul de ani” despre care a vorbit Musk.

Falcon Heavy, calificată drept „cea mai puternică rachetă din lume”, este menită să transporte în spaţiu echipaje de astronauţi şi echipamente spre destinaţii aflate dincolo de orbita terestră, precum Luna şi Marte. Cu o capacitate de 54 de tone, aceasta poate lansa pe orbită o încărcătură de două mari mai mare decât lansatorul Delta IV Heavy al societăţii americane United Launch Alliance, cel mai puternic în folosinţă în prezent.

Primul zbor al lui Falcon Heavy a fost amânat în mai multe rânduri. SpaceX speră să aducă Falcon Heavy pe rampa de la Centrul spaţial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral (Florida), până la sfârşitul lui decembrie pentru a efectua un test de aprindere a celor 27 de motoare ale sale pentru a pregăti lansarea din ianuarie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×