Eliza Iliescu a fost repartizată la unul dintre cele mai slabe licee din București

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
08/08/2018, 09:36
Eliza Iliescu a fost repartizată la unul dintre cele mai slabe licee din București GALERIE FOTO

Dezamăgire totală pentru Eliza Iliescu, dar mai ales pentru mama ei, Adriana Iliescu! Fiica celei mai în vârstă mame din România a fost repartizată la unul dintre cele mai slabe licee din București!

Coșmarul a început pentru Eliza de la Evaluarea Națională, unde nu a obținut note bune. Deși a depus contestație la matematică, unde a luat o notă sub 5, ea a avut o medie și mai mică decât înainte. Astfel, în urma repartizării computerizate, fiica Adrianei Iliescu a ajuns la unul dintre cele mai slabe licee din Capitale.

Eliza Iliescu a fost repartizată la liceul “Dimitrie Paciurea”, cotat ca fiind unul foarte slab

Din toamnă, când va începe anul școlar 2018-2019, Eliza Iliescu va urma cursurile Liceului “Dimitrie Paciurea”, o unitate de învățământ care se află în topul celor mai slabe licee din București, potrivit Kanal D. Adolescenta a optat pentru profilul Uman, clasa de Filologie. Ultima medie de intrare în liceu anul acesta a fost de 4,40.

Conform aceleiași suse, nici la proba de Bacalaureat din acest an elevii Liceului “Dimitrie Paciurea” nu s-au descurcat foarte bine. Media unității de învățământ nu a reușit să treacă nici măcar de 5, fiind mai exact 4,97, doar puțin peste jumătate dintre elevii care au absolvit clasa a XII-a reușind să promoveze examenul maturității.

Eliza Iliescu a avut la Evaluarea Națională 2018 media 6,52, în urma notei slabe pe care a obținut-o la matematică. La Limba Română, adolescenta a obținut nota 8,50, dar la matematică a obținut doar: 4,55. Cum își dorea să-și facă mama mândră și să intre la un liceu mai bun, fata celei mai bătrâne mame din România a depus contestație. Aceasta se pare că este o sabie cu două tăișuri, așa că Eliza a avut parte de o surpriză foarte neplăcută! Nota finală a fost și mai mică: 6,15.

Adriana Iliescu a fost până pe 29 decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a devenit mamă la vârsta de 66 de ani şi 320 de zile. Ea a născut-o pe Eliza Maria Bogdana pe 16 ianuarie 2005 la Maternitatea Giuleşti din Capitală. În prezent, ea este cea mai bătrână mamă din România şi s-a născut pe 31 mai 1938 în Craiova.

În realitate, Adriana Iliescu nu este mama biologică a Elizei. Iar explicația este cât se poate de simplă. Pentru că Adriana Iliescu era la menopauză, aceasta a făcut mai multe tratamente pentru a ține o sarcină.

Însă corpul său nu mai era capabil să producă ovule. De aceea, echipa de medici care a ajutat-o să aducă pe lume un copil au apelat la fertilizare în vitro. Ovulul și materialul seminal au provenit de la donatori anonimi, iar fosta profesoară a fost doar mamă purtătoare. ”S-au implantat trei embrioni și au prins toți trei la început”, a precizat prof. dr. Marinescu, într-o conferință de presă, imediat ce Eliza s-a născut. Numai că în scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evoluție. Același lucru s-a întâmplat în săptămâna a 33-a cu al doilea făt, o fetiță. Medicii i-au făcut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebeluș. Eliza a avut la naștere doar 1,45 kg și a rămas în spital circa două luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×