Elevii de clasa a XII-a se pregătesc deja pentru Bacalaureat! Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la Geografie, Informatică, Anatomie și Biologie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 14:02
Elevii de clasa a XII-a se pregătesc deja pentru Bacalaureat! Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la Geografie, Informatică, Anatomie și Biologie
Au fost publicate primele modele de subiecte pentru bacalaureat 2020. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă semestrul al doilea se află abia la început, mulți dintre elevii claselor a XII-a din întreaga țară sunt cu gândul la examenul de Bacalaureat din vară. Pentru a se pregăti încă de pe acum, Ministerul Educației le-a pus la dispoziție modele de subiecte pentru fiecare dintre disciplinele Informatică, Geografie, Anatomie și Biologice.

BAC 2020. De unde poți descărca modelele de subiecte

Potrivit calendarului întocmit și publicat de instituția condusă de Monica Anisie, examenul maturității debutează pe data de 9 iunie 2020, cu proba orală la Limba Română, iar în ceea ce privește testările scrise, prima dintre acestea este programată pe 22 iunie. Noile modele au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, structură aflată în subordinea Ministerului Educației care concepe inclusiv subiectele examenului propriu-zis.

Dacă vrei să îți testezi încă de pe acum cunoștințele la una dintre disciplinele cu care te vei confrunta peste câteva luni, în funcție de profilul liceului tău, poți descărca de AICI modele de subiecte pentru Geografie, Informatică, Biologie și Anatomie. Astfel, vei avea ocazia să rezolvi cerințe asemănătoare celor din ziua examenului propriu-zis, pentru a fi sigur că vei obține o notă cât mai mare.

Când are loc Bacalaureatul în 2020. Calendarul complet

Pe lângă modelele de subiecte, Ministerul Educației a publicat și calendarul complet al examenului de Bacalaureat din 2020. Potrivit acestuia, înscrierea candidaților este programată în perioada  25 – 29 mai, probele de competențe vor avea loc în intervalul 9-19 iunie, iar cele scrise, în intervalul 22-25 iunie.

Primele rezultate vor fi făcute publice pe 30 iunie, iar notele finale se vor afișa, conform documentului oficial,  pe data de 7 iulie, după rezolvarea tuturor contestațiilor.

Calendar Bacalaureat 2020

  • 25 – 29 mai 2020: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 29 mai 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a
  • 9 – 10 iunie 2020: Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
  • 11 – 12 iunie 2020: Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
  • 15 – 17 iunie 2020: Evaluarea Competențelor digitale – proba D
  • 18 – 19 iunie 2020: Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
  • 22 iunie 2020: Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
  • 23 iunie 2020: Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
  • 24 iunie 2020: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris
  • 25 iunie 2020: Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris.
  • 30 iunie 2020: Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-6 iulie 2020: Rezolvarea contestațiilor 7 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020.

În funcție de profilul liceului pe care îl urmează, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele discipline:

  • Fizică,
  • Chimie,
  • Biologie sau
  • Informatică

Schimbările propuse de Monica Anisie pentru Bacalaureatul de anul viitor

Chiar dacă ne mai despart câteva luni de ziua în care elevii vor susține prima probă a Bacalaureatului din 2020, Monica Anisie este deja cu gândul la examenul maturității de anul viitor, pentru că vine cu o propunere ce va aduce, în opinia sa, rezultate mult mai bune. Potrivit ministrului Educației, fiecare absolvent de liceu trebuie încurajat să aibă propria gândire și să-și dezvolte propriile texte literare pe baza operei respective.

Răspund în calitate de profesor de limba română, nu în calitate de ministru: nu am fost adepta niciodată a memorării comentariilor, ci întotdeauna mi-am dorit ca elevii mei să-şi dezvolte gândirea critică, ei să realizeze acele comentarii de text.Eu nici măcar nu le spun comentarii, pentru că vorbim despre o interpretare a unui text literar”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×