Elev lovit de colegi și pus să facă flotări spre amuzamentul tuturor! Incidentul a fost postat pe o rețea de socializare. Reacție fermă a Inspectoratului Școlar

Alex Năstase   
în REACTII PENTRU FANATIK.RO
12/02/2020, 12:45
Elev lovit de colegi și pus să facă flotări spre amuzamentul tuturor! Incidentul a fost postat pe o rețea de socializare. Reacție fermă a Inspectoratului Școlar GALERIE FOTO
Liceul unde a avut loc incidentul. Sursa foto - facebook

Un elev a fost lovit de colegi și pus să facă flotări spre amuzamentul tuturor! Culmea, incidentul s-a petrecut chiar în clasă, în timp ce un alt coleg a filmat întreaga întâmplare. Acesta nu s-a oprit aici.

Elev lovit de colegi și pus să facă flotări spre amuzamentul tuturor!

Între timp imaginile au apărut în spațiul public fiind postate pe o rețea de socializare. În filmuleț se vede cât se poate de clar cum un tânăr este obligat de alţi colegi să facă mai multe exerciţii fizice.

Nu lipsesc flotările şi genuflexiunile. „Dacă greşeşte, câte o palmă!”, se aude spunând, la un moment dat, un alt băiat care se afla în clasă.

Incidentul a fost postat pe o rețea de socializare

În tot acest timp, colegii săi stau în bănci, râd cu gura până la urechi şi nimeni nu face nici cel mai mic gest de a interveni. Inspectorul general şcolar al IŞJ Dâmboviţa, Ion Sorin spune că incidentul s-a petrecut la începutul săptămânii în incinta Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Târgovişte.

Potrivit acestuia, agresorul provine de la un Centru de Plasament. „Sunt elevi de la Liceul de Transporturi Auto. Cel puţin unul, agresorul, provine de la Centrul de Plasament. El este elev în clasa a 9-a la învățământ obligatoriu de stat. În acest moment nu poate fi exmatriculat.

Probabil va avea loc o sancțiune școlară, vorbim aici de scăderea notei la purtare. Dar pedeapsa nu este importantă. Vorbim, repet, de un caz aparte, de lipsa familiei. Acest copil ar avea nevoie de consiliere, nu de pedepse.

E simplu să pedepsim. Dacă era în clasa a 11-a îl exmatriculam. Și credeți că rezolvam ceva? Nu cumva îl vulnerabilizam și mai mult? Nu cumva îl expuneam?

Ce șanse îi mai ofeream acestui copil? Trebuie să gândim diferit problema, să încercăm să ajutăm, nu să pedepsim”, a declarat Ion Sorin pentru FANATIK.

Poliţiştii din Dâmboviţa fac cercetări în acest caz, dar, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, elevul lovit nu vrea să depună plângere.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×