Elena Ceaușescu avea un venit total pe lună de 21.000 de lei din diferite locuri. S-a aflat pe ce dădea banii ”Odioasa”

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 16:43
Elena Ceaușescu avea un venit total pe lună de 21.000 de lei din diferite locuri. S-a aflat pe ce dădea banii ”Odioasa”
Elena Ceaușescu aducea mai mulți bani în familie decât Nicolae. Sursa foto: hepta.ro

Elena Ceaușescu ducea mai mulți bani în casă decât Nicolae și asta datorită surselor multiple de venituri pe care le avea. Fosta soție a dictatorului ajungea la performanța de a câștiga până la 21.000 de lei pe lună.

Elena Ceaușescu avea un venit mai mare decât Nicolae

Elena nu era doar soția lui Nicolae Ceaușescu. Ea avea un rolul foarte important în statul român înainte de 1989.

Foarte mulți istorici spun că țara era condusă de la două capete: la unul era Nicolae, la celălalt Odioasa, așa cum i se spunea.

Averea lăsată de Elena s-a evaporat

Fosta primă doamnă a României a fost vicepremier și cercetător științific cu carte de muncă. Aceasta primea două salarii: unul de la Guvern, altul de la Institutul de Cercetări Chimice din București (ICECHIM).

Lavinia Betea, una dintre cele mai documentate istorice din România susține că banii pe care îi încasa Elena erau mai mulți decât cei pe care îi primea Nicolae ca președinte al Republicii Socialiste România.

A ajuns vicepremier din anul 1983 în guvernul condus de Constantin Dăscălescu, de unde lua 15.000 de lei pe lună. Aceștia sunt adunați cu cei 6.000 de lei pe care îi primea de la ICECHIM, deci în total ajungea la peste 20.000 de lei.

Elena investea acești bani în special în blănuri, bijuterii și poșete, însă majoritatea veniturilor sale, în speță banii din salariu i-a pus în conturile de la CEC deschise pe numele celor trei copii și ai nepotului ei, fiul lui Valentin, scrie click.ro.

Despre ce s-a întâmplat cu banii lăsați de Elena Ceaușescu în respectivele conturi nu se știe nimic nici în ziua de azi. Nu se știe unde au ajuns și cine s-a bucurat de ei.

Se spune că aceștia ar fi ajuns pe mâna unor lideri importanți care au venit la putere după Revoluția din decembrie 1989.

„La început făcea depunerile personal, după care a început să-l trimită ba pe șoferul personal, ba pe coafeză sau pe menajeră”, spune profesorul universitar și istoricul Lavinia Betea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×