El este autorul crimelor de la Hanau! Tobias R , extremist de dreapta, a revendicat atacul, apoi s-a sinucis. Susținea necesitatea anihilării „unor popoare și grupuri etnice”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 09:17
El este autorul crimelor de la Hanau! Tobias R , extremist de dreapta, a revendicat atacul, apoi s-a sinucis. Susținea necesitatea anihilării „unor popoare și grupuri etnice” GALERIE FOTO
Autoritățile din Germania spun că numele criminalului din Hanau este Tobias R. Sursa foto - Bild.de

Poliția din Germania a intrat în alertă și a aflat repede numele autorului crimelor de la Hanau! Tobias R., bărbatul suspectat că ar fi împuşcat mortal cele 11 persoane, printre care şi un român, era adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi fost şi motivația acțiunilor sale.

El este autorul crimelor de la Hanau!

El şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu doar câteva zile. Între timp, Tobias R a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacurile comise.

Alături de el a fost identificat și cadavrul mamei sale. Interesant este că bărbatul era instruit și avea și un serviciu bun. În trecut, acesta a absolvit chiar științele economice la facultatea din Bayreuth.

Tobias R , extremist de dreapta, a revendicat atacul, apoi s-a sinucis

Tobias R era necunoscut organelor de ordine, un om despre care presa locală a scris că nu ieșise cu nimic din comun. Jurnaliștii germani spun că acesta ar fi lăsat și o scrisoare de rămas bun, una din care reiese totuşi că avea probleme serioase.

Acesta a transmis că era urmărit în permanență de serviciile secrete, că nu a avut noroc în viață și niciodată o prietenă din acest motiv. Bărbatul avea acces la arme în mod legal fiind membru într-un club de tir.

De asemenea, în videoclipul pe care l-a filmat și în care a explicat motivul pentru care a recurs la un asemenea gest, Tobias R susținea necesitatea anihilării „unor popoare și grupuri etnice”.

Un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, se află printre victimele atentatului din Germania. Primarul comunei, Marian Pătuleanu, spune că tânărul îi era nepot, se afla de 4-5 ani în Germania şi lucra cu acte în regulă.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a mai transmis MAE.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×