Vezi cum reacţionează corpul tău după doar 9 zile FĂRĂ zahăr. Nu îţi vine să crezi!

Filon Stan   
în Hotnews
06/09/2017, 00:06
Vezi cum reacţionează corpul tău după doar 9 zile FĂRĂ zahăr. Nu îţi vine să crezi!

Efectele zahărului asupra organismului! Toţi medicii ne recomandă să renunţăm la zahăr deoarece acesta este considerat de mulţi un fel de otravă pentru organism. Pentru a vedea exact cât rău face zahărul organismului, cercetătorii au efectuat multe teste.

Un grup de nutriţionişti a eliminat, timp de 9 zile, zahărul adăugat din alimentaţia unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut semnificativ nivelul de colesterol şi tensiunea arterială, conform unui studiu apărut în publicaţia „Obesity”, potrivit Agerpres. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

43 de copii obezi au fost ţinuţi sub observaţie. Prăjiturile au fost înlocuite cu chipsuri, carnea cu sos dulce cu burgeri, iar iaurturile îndulcite cu covrigi cu mac sau susan. Noul lor regim nu a fost prea sănătos, dar scăderea absorbţiei de zahăr a avut rapid un efect radical asupra sănătăţii, scrie „The New York Times”.

Efectele zahărului! Nivelul colesterolului scade vazând cu ochii, după 9 zile fără zahăr

Cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco au măsurat, în medie, o scădere cu 10 puncte a nivelului de colesterol şi cu 5 puncte a tensiunii arteriale. Nivelul grăsimilor trigliceride, care duc la creşterea riscurilor de boli cardiovasculare, a scăzut şi el cu 33%, ameliorându-se şi cel al insulinei.

Studiul aduce clarificări în a şti dacă zahărul în sine este nociv sau greutatea în exces. Articolul din „Obesity” arată că, fără nicio pierdere în greutate, starea de sănătate a copiilor obezi s-a îmbunătăţit, pentru acest lucru fiind suficientă scăderea consumului de zahăr.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×