„The Economist” vine cu o veste extrem de bună pentru România. Previziunile lumii financiare pentru anul 2016

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
02/01/2015, 15:40
„The Economist” vine cu o veste extrem de bună pentru România. Previziunile lumii financiare pentru anul 2016

O singura zi ne desparte de 2016, iar specialistii vor sa ne pregateasca pentru Noul An. Pe langa elementul supriza, exista cateva evenimente prinse in calendar care il pot face memorabil. Vom afla de pilda, cine este noul presedinte al Statelor Unite. La fel de sigur este ca Rusia isi va continua si posibil extinde, campania militara din Siria. Pentru Romania, vestile sunt bune, pentru ca economia va creste , dupa cum prognozeaza reputatii experti ai revistei ”The Economist”.

Prestigioasa revista britanica The Economist estimeaza ca România va avea în anul 2016 o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 3,9%, cel mai ridicat ritm de creştere din Europa. Potrivit raportului revistei, „The World ” tara noastra este urmata de Irlanda (3,5%) şi Letonia (3,1%).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Mi se pare o previziune care ne bucura. Suntem intr-o situatie in care cresterea economica in spatiul european este relativ modesta, asa ca ar bine sa raspundem acestei previziuni printr-o crestere cu adevarat consistenta”, spune Dan Suciu, Purtatorul De Cuvant Al Guvernului .

Pentru comparatie, Germania si Franţa vor avea creşteri economice de 1,8%, respectiv 1,3%
La polul opus se afla Rusia, a cărei economie a fost afectată de sancţiunile aplicate de Occident şi de SUA in contextul conflictului cu Ucraina. Tara va avea o scădere economică de 0,4%. La acest lucru va contribui şi preţul mic al petrolului- sa nu uitam ca Rusia deţinea până de curând titlul de cel mai mare producător de petrol din lume- la care se va adăuga şi inflaţia ridicată. Din punct de vedere geopolitic, Moscova isi va continua implicarea in confictul din Siria, si l-ar putea chiar extinde in Irak.

„Arsenalul rusesc nu este acolo doar de forma. Cred ca Putin le-a demonstrat tututor ca este serios. Putin nu mai vrea ca suprematia Americii pe plan international sa continue, abia asteapta ca aceasta sa se sfarseasca. Asta nu inseamna insa ca face planuri pentru a interveni peste tot in lume”, crede Dmitri Trenin, Expert Carnegie Center.

Statele Unite vor avea un nou lider in 2016. Daca in tabara democrata, Hillary Clinton este favorita, la republicani situatia este inca neclara. Deocamdata, bombasticul Donald Trump si Ted Cruz sunt favoritii in sondaje.

„Daca nu va fi ales niciunul dintre cei doi, atunci vom avea o confruntare clasica intre un candidat liberal si un conservator convins”, a mai spus si Leonard Steinhorn, Profesor Universitar.
Este demn de mentionat ca, potrivit zodiacului chinezesc, anul viitor este anul maimutei de foc. Auspiciile nu sunt chiar ideale, dupa cum ne explica expertii.

„Focul este o energie dictructiva, asa ca pentru intreaga lume, inclusiv China, 2016 nu va fi un an prea grozav. Cea mai mare ingrijorare va fi legata de dezastre naturale, pentru ca focul soarelui va lovi pamantul, ceea ce va provoca o seceta de proportii”, spune si Dong Yilin, Prezicator.

Nici economia Chinei nu o va duce prea bine, si va suferi in special din cauza lipsei investitiilor.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×