Echinocțiul de primăvară 2019. Când trebuie să trecem la ora de vară

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
20/03/2019, 18:14
Echinocțiul de primăvară 2019. Când trebuie să trecem la ora de vară GALERIE FOTO
Se apropie echinocțiul de primăvară

Ne apropiem încet, dar sigur de un fenomen care se petrece odată pe an. Este vorba despre echinocțiul de primăvară. Deși în luna martie vremea continuă să fie capricioasă, din punct de vedere calendaristic putem spune că am pășit deja în anotimpul primăverii.

Se apropie echinocțiul de primăvară

În câteva zile va avea loc echinocțiul de primăvară, moment care marchează începutul primăverii astronomice. Fenomenul se va produce pe 20 martie, la ora 18:15. Potrivit specialiștilor, în acel moment ziua și noaptea vor deveni practic egale.

După 21 martie, în schimb, ziua se mărește, iar natura se trezește la viață. Odată cu echinocțiul de primăvară, începe practic primăvara astronomică, fenomen ce se întinde pe durata a 92 de zile. Este momentul în care Soarele,  în mișcarea sa aparentă anuală, „trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ” , explică specialiștii.

Când vom trece la ora de vară
Când vom trece la ora de vară

Când trebuie să trecem la ora de vară

În mod oficial, România va trece la ora de vară în noaptea de 30 spre 31 martie, atunci când ora 3:00 va deveni ora 4:00. De asemenea, ziua de duminică 31 martie va fi practic cea mai scurtă din an, având doar 23 de ore, în loc de 24.

Mecanismul prin care se face trecerea orei, atât primăvara cât şi toamna, este aplicat în momentul de față de 110 ţări din întreaga lume. În ceea ce privește România, țara noastră a aderat la ora de vară în anul 1932. Acest sistem are ca scop declarat folosirea din plin a luminii Soarelui și, în acest fel, se urmărește economisirea energiei electrice necesare iluminatului.

Dana Țupa vine cu sfaturi prețioase pentru a face față cu bine schimbărilor din această perioadă

Specialiștii sunt de părere că echinocțiul de primăvară reprezintă momentul în care întreaga natură revine la viață.  Profesorul de yoga Dana Țupa  este de părere că, încă din cele mai vechi timpuri, echinocțiul de primăvară era un bun prilej pentru ca oamenii să se curețe de toate energiile negative.

Toamna şi iarna avem o predispoziţie mai mare către stări de depresie şi anxietate, care generează diverse atitudini negative sau dizarmonioase cu propria persoană sau cu cei din jur. În anotimpurile reci, oamenii tind să se distanţeze unii de alţii, iar ziua de azi poate fi fructificată prin a ne reapropia energetic de cei din jur. Este momentul în care ne desprindem de energiile negative şi putem să le îmbrăţisăm pe cele pozitive, care sunt emanante de natură. Este ziua în care putem cere iertare celor cărora le-am greşit şi o putem lua de la capăt” , explică profesorul de yoga.

Întrucât însăşi momentul astrologic este congruent cu creşterea zilei, a luminii solare şi a vieţii, putem folosi acest nou început pentru a ne redescoperi şi a ne redefini. Putem aborda meditaţia asupra sensului vieţii, a descoperirii de sine, a căutărilor profund spirituale. Aceste tehnici ne vor putea ajuta să descoperim care au fost energiile dăunătoare ce ne-au ţinut în loc şi cum le putem înlocui cu alte energii pe care natura le emană” , a mai spus Dana Țupa.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×