Banale, dar fatale! Semnale transmise de corpul tău care trebuie interpretate de medic!

Filon Stan  
înHotnews
18/09/2017, 00:02
Banale, dar fatale! Semnale transmise de corpul tău care trebuie interpretate de medic!

Acestea sunt semnalele pe care ţi le trimite corpul, dar pe care mulţi dintre noi le ignorăm. Unele ar putea fi insignifiante, dar altele pot fi chiar fatale. Durere inexplicabilă sau amorţire a unei părţi a corpului. Tu ştii să le interpretezi? Mergi la medic!

Slăbiciunea în membre

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dacă simţi o amorţeală în braţ, picior sau faţă, trebuie să îţi faci griji, pentru că acesta poate fi un semn de accident vascular cerebral, mai ales dacă este pe o singură parte a corpului. De asemenea, dacă nu îţi poţi menţine echilibrul, te simţi ameţit şi ai probleme cu mersul pe jos, s-ar putea să fi suferit un accident vascular cerebral. Cere ajutor dacă brusc nu poţi vedea bine, ai o durere de cap, ai probleme de vorbire sau de înţelegere, scrie CSID. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

„Contează să fie descoperit la timp, aşa că nu aştepta, sună la salvare”, spune medicul Jacob Teitelbaum. Puteţi reduce riscul de invaliditate, care apare în urma unui accident vascular cerebral, dacă obţineţi un medicament în primele 4 ore de la primul simptom.

Durerea în piept poate anunţa un atac de cord

Durerea toracică

Durerea toracică, ce este însoţită de transpiraţie, presiune, respiraţie scurtă şi greaţă, trebuie să fie evaluată imediat de către un medic specialist. Durerea toracică şi presiunea resimţită pot fi semnele unei boli de inimă sau pot anunţa un atac de cord , mai ales dacă o percepi în timp ce faci efort.

Durerea toracică poate trăda însă şi o altă problemă, care nu are legătură cu inima. De exemplu, poţi avea un cheag de sânge care se mişcă în plămâni. Dacă simţi că te strânge pieptul sau îţi simţi pieptul greu mai mult de câteva minute, sau apăsarea dispare, dar apoi revine, nu ezita, mergi la medic pentru consult. Nu încerca să rezişti eroic considerând că nici o boală nu te poate afecta. Când vine vorba de durerea în piept, mai bine să fii în siguranţă decât să îţi pară rău.

Durerea apărută în spatele piciorului inferior

Aceasta poate anunţa un cheag de sânge la nivelul piciorului, adică s-ar putea să suferi de tromboză venoasă. Afecţiunea poate apărea atunci când ai stat mult timp într-un loc, ai mers cu avionul sau boala te-a ţintuit la pat o perioadă îndelungată. Dacă este un cheag de sânge, poţi simţi durerea chiar dacă stai sau mergi. De obicei, piciorul respectiv este mai umflat şi se înroşeşte. Mergi de urgenţă la medic!

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×