După Lia Olguța Vasilescu, și Mircea Drăghici renunță la postul din Guvern

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 12:40
După Lia Olguța Vasilescu, și Mircea Drăghici renunță la postul din Guvern
O nouă retragere din Guvern

După Lia Olguța Vasilescu, un nou membru PSD renunță la postul din Guvernul României. Este vorba despre deputatul Mircea Drăghici, care, sătul probabil de refuzurile repetate primite din partea președintelui Klaus Iohannis, a luat decizia de a-și retrage candidatura pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.” , este anunțul transmis de Mircea Drăghici. Totodată, deputatul social democrat a asigurat de tot sprijinul său în continuare, indiferent de funcția pe care va urma să o ocupe.

Mircea Drăghici calcă pe urmele Olguței Vasilescu. Renunță la funcția de ministru

„Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul.” , a mai scris Mircea Drăghici. Acesta nu este singurul social democrat care ia decizia de a renunța la postul din Guvern. Recent, Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat retragerea candidaturii pentru funcția de ministru al Dezvoltării, după o serie de trei respingeri din partea președintelul Klaus Iohannis. „În urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE.”

Lia Olguța VAsilescu s-a retras de la Ministerul Dezvoltării
Lia Olguța VAsilescu s-a retras de la Ministerul Dezvoltării

 

„ Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.” ,a transmis fostul primar al Craiovei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×