INCREDIBIL! Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a cîştigat din mormînt un proces cu actuala administraţie publică locală

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/04/2016, 18:31
INCREDIBIL! Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a cîştigat din mormînt un proces cu actuala administraţie publică locală

Procesul fusese intentat de Primăria Bacău, prin primarul Romeo Stavarache, şi viza anularea trecerii unui teren din proprietatea Consiliului Judeţean în patrimoniul unei firme a cărei acţionar majoritar era Sechelariu. Valoarea terenului este estimată la circa 10 milioane de euro.

Deşi a murit de mai bine de trei ani, fostul primar Dumitru Sechelariu rămâne se pare destul de prezent în treburile publice ale Bacăului. Potrivit zdbc.ro, Primăria Bacău a pierdut şi ultima cale de atac în procesul pe care l-a intentat, în urmă cu şapte ani, Consiliului Judeţean, care eliberase un certificat ce atesta dreptul de proprietate al SC Transport Public SA (firmă aparţinând lui Dumitru Sechelariul) pe terenul pe care funcţiona garajul societăţii. Judecătorii au decis că pretenţiile Primăriei sunt nejustificate şi că tranzacţia a fost făcută cu respectarea legilor în vigoare.

În şedinţa Consiliului Judeţean de luni, preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, declarat că, de fapt, s-au pierdut şapte ani în procese inutile şi consumatoare de resurse, totul fiind din cauza unor ambiţii ale primarului suspendat Romeo Stavarache.

 „Într-un demers exclusiv personal (n.r.: al primarului suspendat Romeo Stavarache), au avut de pierdut foarte mulţi, pentru că nu s-a putut încheia o tranzacţie cu un agent economic din Germania. N-a câştigat nici Primăria, care a cheltuit bani pe avocaţi, s-au pierdut şi bani din baza de impozitare. A fost o uriaşă risipă de energie, eforturi, pentru a ajunge în acelaşi loc. De fapt, a fost o şicanare evidentă a firmei de transport public, iar acest proces a fost folosit în campanie de primarul Romeo Stavarache”, a spus Dragoş Benea. Preşedintele CJ a precizat că instituţia pe care o conduce nu a pierdut niciun litigiu cu Primăria şi a amintit că s-a întâmplat cam la fel şi în cazul fostului sediu al Bibliotecii Judeţene. „Puteam să ne judecăm şapte ani şi pentru Biblioteca Judeţeană. Ce a făcut Primăria atunci a fost un şantaj. Am cedat, ca să nu se piardă finanţarea externă”, a spus Dragoş Benea.

Sursa: Adevarul.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×