DSP anunță modernizarea sistemului de securitate din spitale. Măsuri drastice după crima de la Piatra Neamț

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 18:10
DSP anunță modernizarea sistemului de securitate din spitale. Măsuri drastice după crima de la Piatra Neamț
După ce după ce directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost omorâtă cu sânge rece de soțul ei în incinta unității sanitare, conducerea DSP a decis să recomande mai multe schimbări la capitolul securitate. Sursa: zch.ro

După ce după ce directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost omorâtă cu sânge rece de soțul ei în incinta unității sanitare, conducerea DSP a decis să recomande mai multe schimbări la capitolul securitate.

Ce vor să modifice autoritățile

Concret, Direcția de Sănătate Publică Piatra Neamț recomandă spitalului să adopte un sistem mai nou de securitate decât cel din prezent.

„Cu titlu de recomandare, a fost prevăzută implementarea unui sistem de control acces electronic a vizitatorilor pe toate căile de acces principale în clădiri (similare cu cel din aeroporturi) care scanează bunurile şi obiectele vizitatorilor.

De asemenea, s-a recomandat înfiinţarea unui post nou de pază mobil, care să patruleze în toate secţiile medicale cu acces vizitatori iar pentru Ambulatoriul de specialitate, înfiinţarea unui post de pază mobil, care să patruleze în toate culoarele obiectivului.

Totodată, pentru clădirea spitalului vechi, se recomandă înfiinţarea unui post de pază mobil cu patrulare pe toate etajele”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Neamţ, citat de Agerpres.

Ce măsuri vrea să ia Spitalul Județean Piatra Neamț

Anterior, conducerea unității anunța că intenționează să modernizeze sistemul de securitate după orbila crimă petrecută pe 10 ianuarie. Concret, va fi montat un sistem de control acces la uşile secundare de la principalele pavilioane şi va fi refăcut.

Uşile de acces secundare şi principale vor fi prevăzute cu sisteme de închidere care să prezinte deschiderea lor doar din interior spre exterior, iar din exterior spre interior cu cheie sau cartelă. În timpul orelor de vizită, uşile se vor putea deschide şi din exterior, fără cheie sau cartelă.

Mai mult, vor fi instalate camere de luat vederi de înaltă rezoluţie pentru supravegherea căilor de acces, principale şi secundare, atât la exterior cât şi la interior.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×