Dragoș Pătraru a câștigat procesul cu TVR. Televiziunea trebuie să îi dea 29.000 de euro

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/10/2019, 15:17
Dragoș Pătraru a câștigat procesul cu TVR. Televiziunea trebuie să îi dea 29.000 de euro
Dragoș Pătraru a bătut TVR în instanță. Sursa foto: adevărul.ro

Dragoș Pătraru a câștigat procesul cu TVR după ce a acuzat televiziunea că i-a reziliat contractul pentru emisiunea „Starea nației” în mod abuziv. Acum, postul public de televiziune trebuie să îi plătească peste 29.000 de euro penalități, adică aproximativ 140.000 de lei. Decizia poate fi atacată de TVR căci nu este una definitivă.

Dragoș Pătraru a dat în gât neregulile din TVR

Procesul a fost deschis după ce în luna iunie 2018, TVR a decis brusc încheierea colaborării cu prezentatorul care și-a mutat emisiunea la Prima TV. Pătraru a fost acuzat de TVR că a adus prejudicii de imagine Societății Române de Televiziune și Radiodifuziune. Pătraru a publicat o serie de înregistrări audio care o pun într-o lumină proastă pe șefa TVR, Doina Gradea.

În respectivele înregistrări, Gradea spune despre o reporteriță că are „cap de porc” pentru simplul fapt că și-a făcut meseria, îndrăznind să pună o întrebare în mod insistent la o conferință de presă organizată de primarul municipiului București, Gabriela Firea. Conform acelorași înregistrări, se precizează că în interiorul televiziunii se fură ca în codru.

dragoș pătraru
Pătraru realizează emisiunea Starea Nației la Prima TV. Sursa foto: larevista.ro

Pătraru, critici dure la adresa Doinei Gradea

„Eu nu am afirmat nimic despre TVR, ba mai mult, spre deosebire de aceşti oameni luaţi de pe stradă şi aduşi să conducă o televiziune, eu am apărat permanent interesele SRTV. Eu nu am spus că SRTV face ceva, ci că Doina Gradea face nişte lucruri care nu sunt în regulă, că în Consiliul de Administraţie (CA) au fost numite persoane care nu ar trebui să fie acolo, date fiind antecedentele lor, intervenţii editoriale”, a declarat Pătraru pentru adevărul.ro acum ceva timp.

„Tot ce am afirmat eu pe post e de interes public, dovadă că a fost o şedinţă extraordinară a CA, s-a întrunit Comisia de Cultură din Parlament care m-a audiat. Doamna Doina Gradea nu a fost audiată, a ţinut un monolog, graţie intervenţiei soţiei de jurnalist Diana Tuşa, care apără, nu-i aşa, libertatea de exprimare, şi bineînţeles partidului care a intervenit şi a făcut scut în favoarea celei care ia măsurile pe care partidul le vrea la TVR”, a mai dezvăluit jurnalistul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×