A doua zi în Piaţa Universităţii pentru unionişti. Liderul lor George Simion anunţă „adunare generală” la 16:00

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
23/10/2016, 12:24
A doua zi în Piaţa Universităţii pentru unionişti. Liderul lor George Simion anunţă „adunare generală” la 16:00

Tinerii care militează pentru unirea Basarabiei cu România aşteaptă duminică asumarea de către partide a unirii ca proiect de ţară, liderul lor, George Simion, anunţând „adunare generală” pentru ora 16.00. Peste 100 de persoane au rămas pe timpul nopţii în corturile instalate lângă fântâna de la Universitate.

Zeci de basarabeni şi-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piaţa Universităţii, aceştia declarând că vor rămâne şi duminică acolo şi fac apel căre toţi românii să li se alăture, a declarat liderul manifestanţilor, George Simion. La ora 12.00, unioniştii vor fi la sediul Partidului Mişcarea Populară , iar o oră mai târziu la sediul ALDE. Conform programului anunţat de protestatari, la ora 17.00 va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii USR.

Între timp, unioniştilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989, în frunte cu preşedintele asociaţiei, Doru Mărieş.

Într-o postare pe Facebook din timpul nopţii, liderul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, susţine că ideea instalării corturilor în piaţă i-a venit după ce filiala din Suedia a adunat de la un festival de muzică corturile rămase.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×