Dosarul Caracal, faza pe recuzare! Familia Măceșanu vrea alți procurori de caz

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 15:38
Dosarul Caracal, faza pe recuzare! Familia Măceșanu vrea alți procurori de caz GALERIE FOTO
Mama Luizei Melencu a fost iertată de amendă. Sursa foto - facebook

Dosarul Caracal a ajuns la faza pe recuzare! Avocatul familiei Măceşeanu a depus la Parchetul General o cerere către Procurorul General al României în care solicită recuzarea tuturor procurorilor DIICOT care au cercetat cazul dispariției Alexandrei. Concret, această solicitare vine după ce mai multe cereri ale familiei Măceşeanu au fost refuzate de DIICOT. Avocatul consideră că procurorii sunt părtinitori cu Dincă.

Dosarul Caracal, faza pe recuzare!

”Atitudinea procurorului Pătuleanu și a celorlalți procurori de caz a fost părtinitoare. Toți cei cinci procurori, pentru toți am cerut procurorului general recuzare aacestora. De ce procurorul general? Nu avem cum să ne adresăm cu o solicitare de recuzare șefului DIICOT interimar care e procuror de caz”, a zis și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

Între timp, mama Luizei Melencu, tânăra de 18 ani care a fost ucisă de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, scapă de amenda în valoare de 5.000 de lei primită din partea procurorilor DIICOT. Decizia îi aparține Giorgianei Hosu, care asigură interimatul la conducerea instituției, după demisia lui Felix Bănilă. Noul procuror-șef interimar „a infirmat din oficiu ordonanţa procurorului de caz, prin care Monica Melencu a fost amendată cu suma 5.000 de lei”, pe motiv că și-a dat până la urmă acordul pentru a-i fi prelevate noi probe biologice  în vederea efectuării unei expertize ADN în Statele Unite ale Americii.

Dosarul Caracal, faza pe recuzare! Melencu
Familia Melencu vrea alți procurori pentru cazul fiicei lor. Sursa foto – facebook

Familia Măceșanu vrea alți procurori de caz

DIICOT a solicitat săptămâna trecută ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar şi pentru a stabili profilul psihologic/ comportamental al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal. Vă readucem aminte și că procurorul – șef DIICOT, Felix Bănilă, și-a dat demisia de onoare din Ministerul Justiției în urma cazului de la Caracal,

Decizia a fost luată de Bănilă după mai multe discuții avute cu Ministrul Justiției, Ana Birchall și cu procurorul general, Bogdan Licu. Cei trei avuseseră discuții tensionate, pe fondul refuzului pe care Bănilă i l-a dat lui Klaus Iohannis, cel care îi ceruse demisia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×