Donald Trump are suficiente voturi pentru a fi candidatul republican la preşedinţia SUA

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/05/2016, 18:59
Donald Trump are suficiente voturi pentru a fi candidatul republican la preşedinţia SUA

Donald Trump a câştigat cursa pentru nominalizarea republicanilor la preşedinţia Statelor Unite. Omul de afaceri a atins numărul necesar de delegaţi şi va fi desemnat oficial la Convenţia partidului său care va avea loc în luna iulie.

Donald Trump are în momentul de faţă 1238 de delegaţi, cu 1 peste nivelul necesar pentru nominalizarea automată.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În plus, încă 303 de voturi ale electorilor urmează să fie repartizate în cinci scrutinuri interne programate în următoarele săptămâni.

În contextul atingerii numărului minim de electori, Donald Trump va evita un vot direct în cadrul convenţiei republicane din iulie. Dacă niciun politician nu ar fi obţinut cele 1.237 de voturi necesare, candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA ar fi putut fi desemnat direct în cursul convenţiei programate în Cleveland în iulie.

Trump, care nu mai avea niciun rival în partidul său, are în acest moment 1.238 de delegaţi, cu unul mai mult decât ar fi avut nevoie pentru a obţine nominalizarea. Asta după ce mai mulţi delegaţi s-au declarat de partea sa în ultimele ore. În cursa pentru Casa Albă, miliardarul se va înfrunta probabil cu Hillary Clinton, din partea partidului democrat, care are un avans considerabil în faţa rivalului Bernie Sanders.

Citeşte mai mult pe www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×