Trump, mesaj dur pentru conducătorul Kim Jong Un!

Claudia Mîţoi    Daniel Vlad   
în Stiri de ultima ora
23/12/2017, 14:35
Trump, mesaj dur pentru conducătorul Kim Jong Un!

Probleme mari pentru Kim Jong Un în conflictul acestuia deschis pe care îl are cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. „Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a pronunţat cu 15 voturi la zero în favoarea noilor sancţiuni împotriva Coreii de Nord. Lumea doreşte pace, nu moarte„, a scris Donald Trump, potrivit Agerpres

Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate. Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, prezidat în decembrie de Japonia, au adoptat textul vineri în jurul orelor 13.30 (18.30 GMT).

Cine este Consiliul Naţiunilor Unite

Consiliul de Securitate al ONU (CSNU) este unul din principalele organe ale Naţiunilor Unite, însărcinat cu menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Rolul său, descris în Carta Naţiunilor Unite, include stabilirea de operaţiuni de menţinere a păcii, instituirea de sancţiuni internaţionale, precum şi autorizaţia de acţiuni militare. Rolul Consiliului de Securitate este exercitat prin intermediul rezoluţiilor Consiliului.

Consiliul de Securitate a avut loc prima sa sesiune, la 17 ianuarie 1946, la Casa Bisericii, Londra.Încă de la prima şedinţă, Consiliul, care există în continuă sesiune, a călătorit pe scară largă, având întâlniri în mai multe oraşe, cum ar fi Paris şi Addis Abeba, apoi cele curente din New York.Consiliul de Securitate este format din 15 membri, format din membri permanenţi şi membri aleşi. Această structură de bază este stabilită în capitolul V al Cartei ONU.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×