Fiul lui Trump îşi „sapă” tatăl. Demonstrează că Rusia i-a oferit ajutor în campanie

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
12/07/2017, 00:03
Fiul lui Trump îşi „sapă” tatăl. Demonstrează că Rusia i-a oferit ajutor în campanie

De parcă nu i-ar ajunge contestările venite din toate părţile, preşedintele SUA Donald Trump este „sabotat” chiar şi din interiorul familiei sale. Astfel, Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a publicat marţi pe Twitter e-mailuri care demonstrează că tatăl său a primit ajutor din Rusia pentru subminarea candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informaţii presupus compromiţătoare.

Fiul preşedintelui SUA a fost contactat la 3 iunie 2016 de o cunoştinţă, Rob Goldstone, un agent care îl reprezintă pe cântăreţul rus Emin Agalarov, a cărui familie este apropiată de cea a lui Donald Trump. În acest e-mail, Rob Goldstone indică faptul că procurorul general al Rusiei a oferit, prin intermediul tatălui lui Emin Agalarov, „informaţii şi documente oficiale care ar incrimina-o pe Hillary şi tranzacţiile sale cu Rusia”.

A urmat un schimb de e-mailuri care ar fi avut ca scop stabilirea unui contact telefonic între Emin Agalarov şi Donald Trump Jr., apoi o întâlnire, la 9 iunie 2016, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselniţkaia, venită de la Moscova şi prezentată drept „avocată a guvernului rus”. New York Times a dezvăluit existenţa şi circumstanţele acestei întâlniri cu Natalia Veselniţkaia, în acelaşi timp cu fiul lui Trump, care publica pe Twitter mesajele amintite mai sus.

„Respectiva femeie, aşa cum a spus-o public, nu era un responsabilă guvernamentală„, a precizat Donald Trump Jr. într-un comunicat, adăugând că ea dorea să vorbească despre unele sancţiuni americane împotriva Rusiei. „Pentru a reaminti contextul, acest lucru s-a produs înainte ca febra rusă actuală să fie în vogă”, a adăugat efiul preşedintelui american.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×