Regimul de la Phenian trece la atacuri personale. Preşedintele SUA, Donald Trump, jignit în ultimul hal!

Filon Stan   
în Hotnews
01/11/2017, 20:26
Regimul de la Phenian trece la atacuri personale. Preşedintele SUA, Donald Trump, jignit în ultimul hal!

Regimul nord-coreean merge mai departe în războiul declaraţiilor la adresa Statelor Unite ale Americii! Oficiali din Coreea de Nord au declarat marţi seara că preşedintele american Donald Trump ar fi „deranjat mental iremediabil”. Atacul foarte personal la adresa şefului Casei Albe vine chiar înaintea primei sale vizite în Asia în calitate de şef de stat, în contextul tensiunilor în jurul ambiţiilor nucleare ale Coreei de Nord.

Şeful Casei Albe a ameninţat că va dezlănţui asupra Phenianului „focul şi mânia”, declarând în Adunarea Generală a ONU că Washingtonul ar „distruge total Coreea de Nord” dacă va fi pus în situaţia să se apere sau să-şi apere aliaţii. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Donald Trump jignit de nord-coreeni! „Are absolută nevoie de medicamente”

În acelaşi discurs, Trump îl calificase pe nr.1 nord-coreean drept „omul rachetă” în timp ce Coreea de Nord a testat mai multe rachete susceptibile aparent să atingă o bună parte din teritoriul american. „Ramolit”, a replicat Kim Jong-Un. Preşedintele american este aşteptat în Asia în cursul weekendului, iar agenţia oficială nord-coreeană KCNA a atacat marţi seara „retorica belicoasă” şi iresponsabilă a „maestrului invectivei”. „El are absolută nevoie de medicamente pentru a-şi vindeca dezordinile psihice”, adaugă agenţia de presă citată.

Washingtonul a desfăşurat în apropierea peninsulei echipamente militare strategice, între care bombardiere şi portavioane, ca urmare a celui de-al şaselea test nuclear nord-coreean în 3 septembrie, care i-a atras Phenianului a opta serie de sancţiuni din partea ONU.

KCNA prezintă sancţiunile drept „eforturi disperate” care nu vor avea niciun efect şi discursurile lui Trump drept „simptome isterice spasmodice”. Preşedintele american ar fi „dezvăluit lumii adevarata sa natură de maniac al războiului nuclear şi a fost diagnosticat ca fiind ‘deranjat mental iremediabil'”, scrie agenţia de presă nord-coreeană.

Turneul lui Trump cuprinde vizite în Japonia, în Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, dar toate privirile vor fi aţintite asupra mesajului său pentru Phenian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×