„Starea Uniunii”, mai șubredă ca niciodată în timpul discursului lui Donald Trump. Cele mai importante momente din Congresul american. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 11:30
„Starea Uniunii”, mai șubredă ca niciodată în timpul discursului lui Donald Trump. Cele mai importante momente din Congresul american. Video
„Starea Uniunii”, mai OFICIAL! Donald Trump a decretat stare de urgenţă în SUA. Ce se va întâmpla acum ca niciodată în timpul discursului lui Donald Trump *foto: hepta.ro

Clipe tensionate în timpul discursului pentru „Starea Uniunii” al președintelui Donald Trump, chiar cu o zi înainte de votul pentru destituirea liderului de la Casa Albă. Ceea ce ar fi trebuit să fie un moment pentru unirea Congresului american a produs și mai multă divizare.

Au fost mai multe momente în care s-a văzut că starea „adevărată” a uniunii nu este una tocmai pe roze. Încă de la început Donald Trump a refuzat/ nu a văzut mâna întinsă a șefei Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi.

Donald Trump, discurs cu ocazia „Stării Națiunii”

Discursul lui Donald Trump s-a bazat în mare parte pe economie, acolo unde americanii înregistrează cifre bune în mandatul lui Trump, precum rata de șomaj redusă în rândul minorităților afroamericane și hispanice. Au urmat evident scandările parlamentarilor republicani pentru încă patru ani.

Trump a făcut apel și la emoție. Într-un gest menit să impresioneze tabăra conservatoare, Donald Trump a anunţat că i-a decernat „Medalia libertății”, cea mai mare distincție pentru o persoană civilă, lui Rush Limbaugh, prezentator de radio şi figură de prim-plan a sferei conservatoare, care a anunțat recent că suferă de cancer pulmonar.

Președintele american a vorbit și despre conflictul cu Iranul: „Regimul iranian trebuie să înceapă să lucreze pentru binele poporului. Din cauza sancțiunilor noastre severe, economia iraniană este la pămînt. Îi putem ajută să se refacă bine, într-un răstimp foarte scurt. Totul poate să meargă foarte repede, dar sunt probabil prea mîndri sau proști că să ne ceară ajutorul. Suntem aici, să vedem ce cale aleg. depinde numai de ei”, a spus Trump.

Nancy Pelosi i-a răspuns lui Donald Trump la finalul discursului președintelui

După ce Trump a refuzat să dea mâna cu ea la începutul discursului, Nancy Pelosi a decis să rupă în mod ostentativ copia discursului primită de la președintele american.

Toată atmosfera din timpul discursului a fost una apăsătoare. Asta pentru că a doua zi după discurs Senatul american va vota pentru destituirea președintelui american. Sunt șanse foarte mici ca acest lucru să se întâmple, dat fiind faptul că Republicanii au majoritatea în Parlament iar pentru demiterea lui Trump e nevoie de două treimi din voturi. Cu toate acestea, „starea uniunii” Statelor Unite este una extrem de șubredă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×