Donald Trump devine al 45-lea presedinte al SUA. Astăzi este ceremonia de investire

Gabriel Esanu   
în Hotnews
20/01/2017, 17:07
Donald Trump devine al 45-lea presedinte al SUA. Astăzi este ceremonia de investire

Donald Trump a promis sa faca America „mai mareata ca oricand”, intr-un discurs sustinut la un miting la Washington cu o zi inainte de investirea sa ca cel de-al 45-lea presedinte al SUA, relateaza DPA.

VEZI AICI VIDEO CU INVESTIREA LUI DONALD TRUMP

„Ceea ce am reusit sa facem este atat de special. Peste tot in lume se vorbeste despre asta”, a spus Trump, la Lincoln Memorial.

Presedintele ales al SUA a declarat ca nu este decat ‘mesagerul’ unei miscari care vrea sa schimbe tara. „Va promit, se va schimba”, a afirmat el.

Sosirea sa joi in capitala a dat startul unui sfarsit de saptamana plin de evenimente oficiale.

Trump, imbracat intr-un costum sobru si cu cravata albastra, a coborat din avion insotit de sotia sa Melania si de fiul lor Barron.

Avionul a aterizat la baza militara Andrews, in apropiere de Washington, unde este stationat si avionul prezidential Air Force One.

Liderul cu numarul 45 va depune juramantul in aceasta seara, apoi isi va rosti discursul inaugural.

Isi va incheia ziua in Biroul Oval, ocupat in ultimii opt ani de Barack Obama. In varsta de 70 de ani, si-a adus la Washington numeroasa familie.

Copiii si o parte din nepoti i-au stat ieri alaturi la numeroasele evenimente care au precedat investirea.

Donald Trump, noul presedinte al Statelor Unite, si viitoarea Prima Doamna, Melania, au ajuns la Washington cu un avion militar. Niciun jurnalist nu a primit acces la bord pe timpul calatoriei.

Primul eveniment pe agenda incarcata a zilei de ieri a fost un dineu cu lideri republicani din Congres si viitori membri ai administratiei prezidentiale. Intalnirea a avut loc la hotelul lui Trump din capitala federala. Cu aceasta ocazie, Donald Trump le-a multumit membrilor din viitorul sau cabinet, care, in ultima saptamana, au participat la audierile din Senat.

Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite: „Avem o groaza de oameni destepti, va spun ceva, avem cabinetul cu cel mai mare IQ de pana acum.”

Vrand-nevrand, Melania Trump a renuntat la postura comoda de spectator.

Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite : „Vrei sa spui si tu cateva cuvinte?”

Melania Trump, viitoare Prima Doamna: „Este minunat sa ma aflu aici. Vreau sa va multumesc tuturor pentru sprijin. Incepem munca inca de maine, posibilitatile sunt multiple, avem multe de facut. Trebuie sa redam maretia Americii.”

Clanul Trump, din care a lipsit fiul cel mic al presedintelui ales, a participat apoi la o ceremonie la cimitirul militar Arlington, de la periferia Washingtonului.

Presedintele si vicepresedintele sau au depus o coroana de flori in memoria soldatilor neidentificati.

Momentul a fost transmis pe ecrane gigant pentru miile de sustinatori ai lui Trump care au ajuns de ieri in capitala federala.

Sustinator: „Sunt foarte entuziasmat. Sarbatorim.”

Sustinator: „Sunt multe companii care trebuie sa isi readuca afacerile in tara si, din cate spune el, va aduce inapoi slujbele si va reda maretia Americii.”

Familia Trump si-a facut aparitia apoi, in aceeasi formula, la concertul inaugural de la impozantul Monument al lui Lincoln.

Pe scena au urcat putinii artisti care au acceptat sa cante pentru Donald Trump.

Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite: „Calatoria noastra a inceput in urma cu 18 luni, datorita mie, insa, mult mai mult, datorita voua. Eu sunt mesagerul…Eram obositi. Si eu va iubesc, crede-ma, va iubesc. Eram satui de ce se intampla. Voiam schimbare, dar una adevarata.”

Ca sa compenseze, noul presedinte a pregatit pentru public un foc de artificii.

Momentul culminant al festivitatilor de investire va avea loc vineri, cand Donald Trump va depune juramantul de presedinte si isi va rosti discursul inaugural. Purtatorul lui de cuvant a dezvaluit ca va fi vorba de o cuvantare cu tonalitate „filizofica”.

Sean Spicer, viitorul purtator de cuvant al Casei Albe:
„Va fi o expunere personala si sincera a viziunii lui pentru aceasta tara. Va vorbi despre ce inseamna sa fii american, despre provocarile care ne apar ca membri ai clasei de mijloc, cu care ei se confrunta.”

Seara, in timpul balurilor, toate privirile vor fi atintite, inevitabil, asupra primei doamne. Melania Trump va purta in timpul zilei o creatie Ralph Lauren.

Seara, va imbraca rochii croite special pentru ea de Karl Lagerfeld, directorul de creatie al casei Chanel.

Primul cantec pe care noul presedinte si prima doamna vor dansa apartine lui Sinatra si a fost ales pentru mesajul transmis, in ton cu stilul noului lider de la Casa Alba.

sursă: stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×