Donald Trump, declaraţii controversate după atentatele din Paris

Mirela Apostol   
în Hotnews
15/11/2015, 09:54
Donald Trump, declaraţii controversate după atentatele din Paris

Miliardarul american Donald Trump, aflat în cursa pentru nominalizarea candidatului din partea Partidului Republican la Casa Albă, şi-a exprimat sâmbătă regretul că portul armei este foarte restrâns în Franţa, insinuând că aceste legi au contribuit la creşterea bilanţului victimelor în atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu 129 morţi şi peste 350 de răniţi.

„Uitaţi-vă la Paris, cu cele mai restrictive legi din lume în privinţa portului armei, nimeni nu avea arme în afara răufăcătorilor”, a declarat Donald Trump în timpul unui miting la Beaumont, în Texas, după ce a cerut să fie ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor, informează Agerpres.

„Nimeni nu era înarmat. Puteţi spune ce vreţi, dacă ar fi avut arme, dacă oamenii erau înarmaţi, dacă aveau dreptul să poartă arme, situaţia ar fi fost foarte, foarte diferită”, le-a spus Donald Trump celor câtorva mii de persoane venite la miting.

Totodată, Trump a lăsat să se înţeleagă că există o legătură între refugiaţii sirieni şi atentatele de vineri seară din Paris. „Preşedintele nostru (Barack Obama) vrea să primească 250.000 de persoane din Siria”, care fug de războiul din această ţară, a amintit Trump, subliniind că unul dintre teroriştii din capitala franceză avea paşaport sirian. „Trebuie să fie nebun. Toţi avem inimă şi toţi vrem ca oamenii să fie în siguranţă (…), dar unii dintre ei (refugiaţii sirieni) vor aduce cu ei probleme, mari probleme”, a susţinut Trump.

După comentariile făcute pe tema atentatelor din Paris, Trump a recurs la eterna sa promisiune electorală: construirea unui zid între SUA şi Mexic pentru a opri intrarea migranţilor ilegali care provin din America Latină”. „Ar fi frumos dacă într-o zi îl vor numi ‘zidul Trump'”, a adăugat candidatul republican, citat de EFE.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×